30. maaliskuuta 2010

Täytekakkua tupareihin



Tämä kakku meni tupareihin. Kakun suhteen ei tullut rajoituksia, joten sain sitten kokeilla uusia juttuja ja täytettä. Pohjan ohje, täyte ja kreemin ohje on Kinuskikissan sivuilta. Kuorrutteena olevaan ticcinomassaan törmäsin, kun lueskelin muita leivontablogeja. Massaa kehuttiin hyväksi vaihtoehdoksi marsipaanille ja tavalliselle sokerimassalle, joten pitihän sitä sitten päästä kokeilemaan. Ticcinomassa on vaahtokarkin makuista sokerimassaa eli myös melko makeaa, mutta omasta mielestäni ihan hyvää. Kaulittu massa on lisäksi helppo asetella kakun päälle, sillä se ei repeä niin helposti kuin esim. marsipaani. Oulusta massaa saa ainakin Piece of Cake-kakkukaupasta. Pohjaa varten paistoin kolme kääretorttulevyä, jotta sain joka kerrokseen ehjät palat. Jämäpalat otin talteen pakkaseen, jos niitä johonkin saisin hyödynnettyä myöhemmin. Järkevintä olisi ollut paistaa vain 6 munan sokerikakku, mutta pidän enemmän kääretorttulevyistä, joten tällä kertaa näin. Kakun halkaisija oli noin 24cm.

pohja: (ohje yhteen pohjaan)
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

kostutus:
maito+vaniljasokeri

täyte:
4 dl kuohukermaa
1 prk mascarpone-tuorejuustoa (á 250g)
n. 0,5 dl sokeria
200g vadelmia (suomalaisia)
100g Daim-suklaata

sokerikreemi:
125 g margariinia
0,5 tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä

kuorrutus:
ticcinomassa

koristeet:
kukat ticcinomassan ja marsipaanin sekoitusta
musta reunus ja lehdet sokerimassaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon muutamassa erässä varovasti nuolijalla sekoittaen. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 6-8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota leivinpaperi. Leikkaa jäähtyneestä levystä sopivan kokoinen pala(t).

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone ja sokeri. Rouhi Daim-suklaa ja lisää täytteeseen. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on riittävän jämäkkää. Kostuta kääretorttupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä täyte pohjan päälle. Tee toinen kerros samalla tavalla. Kostuta vielä päällimmäinen pala.

Sokerikreemi: Vatkaa pehmeä margariini sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen. Levitä kreemi kakun reunoille ja päälle. Kauli massa  noin 2 mm paksuksi levyksi ja asettele kakun päälle. Kreemi toimii kosteuseristeenä jos kakun tekee valmiiksi jo edellisenä päivänä. Tällöin päällimmäinen massa ei ala hikoilla kosteudesta.

2 kommenttia:

  1. Kiitos Tanja vielä tätäkin kautta!
    Kakku näytti "livenä" vielä paremmalta kuin kuvissa ja maistui tosi hyvältä. =)

    Maija

    VastaaPoista