17. maaliskuuta 2010

Hillosarvet

Löysin kirjastosta Seitsemän tähden leivontakirjan, jossa oli mukavia, melko perinteisiä reseptejä. Ohje on napattu siis kyseisestä kirjasta.

12-16 kpl

taikina:
25g hiivaa
100g nargariinia tai voita
1 dl kermaa tai maitoa
1,5 rkl sokeria
2 maustemittaa suolaa
n. 5dl vehnäjauhoja

täyte:
kiinteää punaista hilloa tai appelsiinimarmeladia (käytin appelsiinimarmeladia)

voiteluun:
1 muna
raesokeria tai mantelilastuja

Murenna hiiva kulhoon. Sulata rasva, lisää neste ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Kaada neste hiivan päälle ja sekoita kunnes se on liuennut. Lisää sokeri, suola ja suurin osa jauhoista. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Ripottele pinnalle ohut kerros jauhoja ja kohota peitettynä n. 40 minuuttia.

Vaivaa taikinaan loput jauhot. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli palat pyöreiksi, halkaisijaltaan n. 24 cm:n levyiksi. Leikkaa levyt 6-8 kolmioksi. Jaa täyte kolmioiden päälle. Kääri ne rullalle leveältä sivulta alkaen kärkeen päin.

Siirrä sarvet leivinpaperin päälle pellille. Kohota peitettyinä 30-40 minuuttia. Voitele sarvet munalla ja ripottele pinnalle raesokeria tai mantelilastuja. Paista 225 asteessa n.10 minuuttia.

1 kommentti: