8. tammikuuta 2010

Valkosuklaabrowniet


Resepti on kirjasta Suklaaunelmat. Muutamia pieniä muutoksia tuli taas tehtyä reseptiin, kun kaupasta oli saksanpähkinät loppu ja suolatonta voita en viitsinyt ostaa 100g takia, koska paketti maksoi melkoisen paljon. Laitoin sulkuihin mitä tein erilailla alkuperäiseen reseptiin nähden. Brownieista ei tullut ihan samannäköisiä mitä reseptissä, en tiedä miten pikkumuutokset vaikutti, mutta hyviä ne oli silti ja todella makeita.

n. 9 kpl

100 g suolatonta voita (normaalisuolaista voita)
225 g valkosuklaata
1,5 dl saksanpähkinäpaloja (pähkinäsekoitusta)
2 munaa
2,5 dl ruskeaa sokeria (ruokidesokeria)
2,5 dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele kulmikas kakkuvuoka (18cm) kevyesti ja levitä siihen voipaperi. (Voitelin ja jauhotin tavallisen uunivuoan, enkä laittanut mitään paperia.) Pilko 175g suklaata karkeasti paloiksi ja lisää pähkinäpalat joukkoon. Laita loput suklaasta ja voi lämmönkestävään astiaan poreilevan vesikattilan päälle. Kun ne ovat sulaneet, sekoita ja nosta sivuun jäähtymään hieman. (Sulatin suklaan ja voin yhdessä varovasti kattilassa.)

Vatkaa munat ja sokeri ja vatkaa sitten jäähtynyt suklaaseos joukkoon. Sekoita joukkoon jauhot, paloiteltu suklaa ja pähkinät. Siirrä seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka uuniin ja paista noin 30 minuuttia, kunnes browniet ovat juuri ja juuri paistuneet. Taikinan tulee olla keskeltä hieman pehmeää. Anna jäähtyä vuoassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti