2. helmikuuta 2010

Kauraleipä

Ohje on Kotikokki-sivustolta ja löytyy Karjalan kauraleivän nimellä. Todella helppotekoinen ja hyvää, mutta tekemiseen saa varata aikaa. Ja käsiä ei tarvitse sotkea ollenkaan, vaan lastalla sekoitus riittää.

1 l vettä
3 dl kaurahiutaleita
1 rkl suolaa
50 g hiivaa (tai 2 pss kuivahiivaa)
n. 2 l vehnäjauhoja

Turvota kaurahiutaleita vedessä suolan kanssa tunnin ajan. Liota hiiva tilkkaan haaleaa vettä ja kaada astiaan. (Tai sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja.) Vehnäjauhot sekoitetaan taikinaan lastalla. Peitä kulho liinalla ja nostata löysää taikinaa tunti. Kaada taikina pellille kahteen osaan. Paista heti 200-asteessa noin tunti. Leivät saavat uunissa rapean pinnan, jos haluat pehmeäkuorista leipää, voitele kypsät leivät voivedellä ja jätä liinan alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti