Joskus lapsuudessa muistan syöneeni serkun luona jääsuklaata. Parikymmentä vuotta piti odottaa ennenkuin sain itse jääsuklaata tehtyä. Alkuperäinen ohje täällä.
(n. 50 kpl)
200 g tummaa suklaata
100 g kookosrasvaa
2-4 tippaa piparminttuöljyä
Sulata suklaa ja kookosrasva erikseen ja jäähdytä niitä hetken aikaa. Sekoita suklaa ja rasva keskenään ja mausta piparminttuöljyllä. Kaada seos pieniin makeisvuokiin ja pane ne kylmään kovettumaan.
tuliko karkeista täysin kovia ?
VastaaPoistaMä kun kokeilin ohjeella missä oli myös tomusokeria ja kananmunia. Ne oli ku purkkaa ! veny ja vanu ! :/ eikä ollut kyllä samoja mitä lapsena tuli syötyä !
Ei karkit kyllä olleet kovia, vaan pehmeitä ja rupeavat sulamaan heti sormissa. Näissä ei ollut kyllä mitään purkkamaista. :)
VastaaPoistaTai siis kylmänähän suklaa on jämäkkää, mutta eivät nämä kivikovia ole.
VastaaPoista