1. marraskuuta 2009

Mustikkakakku


Ohje on Ruokamaailma -sivustolta. Resepti on mustikkajuustokakun nimellä, mutta kakkuun ei tule kuitenkaan mitään juustotuotetta, joten mielestäni kakku olisi enemmänkin mustikkarahkakakku. Muistuttaa hyvin paljon Mamman marjapiirasta, mutta ihanaa täytettä on vaan enemmän.

Pohja:
150 g margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl vettä

Täyte:
500 g maitorahkaa
200 g ranskankermaa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
2 rkl perunajauhoja
250 g mustikoita
 
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Lisää jauhot ja vesi ja sekoita nopeasti. Sekoita kulhossa täytteen ainekset. Sekoita joukkoon mustikat. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun (halk. 24 cm) irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti.

1 kommentti:

  1. Kaikki rahkakakut ovat yleisnimeltään juustokakkuja. Ei siis erotella, tuleeko niihin sitten tuorejuustoa, rahkaa tai joghurtttia yms.
    Hyviä ne on kaikki. Itse katson vain, että käytän mahdollisimman vähärasvaisia tuotteita.

    VastaaPoista