17. marraskuuta 2009

Piparipullat

Nyt tekee jo mieli aloittaa hiljalleen joulun odotus. Näitä pullia tuleekin yleensä tehtyä ensimmäisenä jouluherkuista ja piparitaikina maistuu todella hyvältä pullan täytteenä, koska piparitaikina jää mukavan pehmeäksi. Pullataikinan teen itse, mutta sen verran oikaisen että piparitaikinan ostan valmiina pullia varten. Resepti on Myllyn Parhaan.

3 dl vettä tai maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
8-9 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia

500 g valmista piparitaikinaa

voiteluun munaa
pinnalle raesokeria

Tee pullataikina. Sekoita nesteen joukkoon suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää jauhoja vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, kaada taikina pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina 30 * 60 cm kokoiseksi levyksi. Kauli piparitaikina samankokoiseksi levyksi ja asettele pullataikinan päälle. Kääri rullalle ja leikkaa noin 2 cm kokoisiksi siivuiksi. Kohota, voitele ja paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti