7. kesäkuuta 2009

Baileys-juustokakku

Siskoni poikaystävä valmistui ammattiin ja siskoni kyseli haluaisinko leipoa juhliin jotakin makeaa tarjottavaa. Toiveena oli Baileys-kakku, joten sellaisen sitten tein. Tutkailin netistä löytyviä ohjeita ja yhdistelin niitä hieman. Kakussa jäi hieman harmittamaan liivatteiden laiton epäonnistuminen, sillä liivatteet hieman paakkuuntuivat. Liivatelehtiä olen kuitenkin käyttänyt paljon aikaisemminkin ja nyt sen täytyi sitten tietenkin mennä pieleen. En tiedä jäähtyikö seos liikaa vai missä oli vika, mutta onneksi kakun maistelijat olivat sitä mieltä, että kakussa ei ollut vikaa. Itse tahtoo olla aina niin kriittinen omien tuotoksiensa suhteen.

Kakku on tosiaan melko raskasta ja jossain toisessa blogissa olikin ehdotettu, että keksipohjan tilalle kannattaa tehdä sokerikakkupohja. Tähän kakkuun laitoin Baileysia 1,5 dl ja se maistui aika voimakkaasti. Kuumensin puoli desiä likööriä ja liuotin liivatteet siihen ja loput kaadoin suoraan täytteeseen, jotta kaikki alkoholi ei häviäisi kuumennettaessa. Jos haluaa hieman miedomman niin silloin kannattaa tosiaan vähentää Baileysin määrää.

pohja:
15 Digestive-keksiä
n.100g margariinia

täyte:
4 dl kuohukermaa
250g mascarponea
200g vaniljatuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
1-1,5 dl Baileys-likööriä

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos irtopohjavuokaan (halk. 26cm) ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumisen ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää valmiiseen vaahtoon tuorejuustot ja sokerit. Kuumenna Baileys ja liuota liivatteet siihen. Lisää liivateseos täytteeseen, sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Lisäys 8.4.12 Jälkeenpäin olen huomannut, että tässä ei mennyt pieleen liivatteen laitto vaan tuorejuusto jäi paukkuiseksi. Tuorejuustopaukut olen saanut nykyään estettyä sillä, että ensin sekoitan tuorejuustot ja sokerit tasaiseksi. Sitten lisään liivatenesteen ja lopuksi vaahdotetun kerman.

2 kommenttia:

  1. Voi että, halun niin kokeilla jotain näistä Baileys-kakuista ! Mikä on susta paras? Itseäni kiinnostaa tämä yksilö eniten, mutta osaat varmaan sanoa, mikä kannattaa tehä !

    VastaaPoista
  2. Baileys-kakkua en ole nyt hetkeen tehnyt, mutta mielestäni tällä reseptillä tuli hyvä kakku.

    VastaaPoista