11. kesäkuuta 2009

Puolukkamuffinsit

Olen ihastellut muiden blogeissa olevia sydämenmuotoisia muffinseja, joten olihan se sitten itsekin hankittava kyseiset vuoat. Vuokia piti tietenkin päästä testaamaan heti ja päätin tehdä valkosuklaamuffinseja. Yritys vaan meni hieman pieleen, kun laitoin liikaa taikinaa vuokiin ja taikina turposi uunissa yli laitojen. Sydämenmuoto oli lopulta nähtävissä vain muffinsin pohjasta. Olen niin tottunut käyttämään muffinsipeltiä, kun ei tarvi välittää taikinan määrästä, joka tulee pellin syvennykseen. Nämä uudet vuoat taas ovat yksittäisiä kuppeja. Mutta seuraavana päivänä oli uuden yrityksen vuoro. Päätin hyödyntää pakkasessa olevia äidiltä saatuja puolukoita ja googlettelin puolukkamuffinsien ohjetta. Tämä resepti löytyi useammasta paikasta, joten se pääsi testiin. Tällä kertaa taikina pysyi vuoissa ja lopputuloksena olikin ihan nättejä muffinseja.

1 muna
1 dl sokeria
1 dl sulatettua margariinia
0,75 dl kauraleseitä
2 dl jauhoja
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
2 dl puolukoita

Sekoita puuhaarukalla muna, sokeri ja rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa nopeasti taikinaan. Lisää marjat. Jaa 12 muffinssivuokaan. Paista 15 minuuttia 225 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti