2. helmikuuta 2010

Tacopiirakka

Valitan huonoa kuvaa, kännykkäkameralla otettu, kun digikamera hieman reistaa. Objektiiviin on todennäköisesti joutunut jotain tahmaista nestettä, koska linssin suojaluukku ei aukea. Mutta itse piirakkaan. Resepti on uusimmasta Ruokamaailma-lehtisestä. Itse laitoin tomaattimurskan tilalle chilitomaattimurskaa, jolloin piirakasta tuli melko tulinen. Joten tämä vinkkinä jos tykkää, että suuta polttelee tulisuudesta. Itselle olisi kyllä sittenkin riittänyt tavalliseen tomaattimurskaan tehty täyte.

1 pkt pakastepiirakkataikinaa (400g)

täyte:
400g naudan jauhelihaa
1 pss texmex-mausteseosta (40g)
1 dl vettä
400g tomaattimurskaa
1/2 prk salsakastiketta (medium)
1 dl jalapenoviipaleita
1 dl maitoa
1 kanamuna

pinnalle:
2 tomaattia
2 dl juustoraastetta

Kauli sulanut pakastetaikina hieman suuremmaksi levyksi ja nosta irtopohjavuokaan. Painele taikina pohjalle ja reunoille. Ruskista jauheliha ja mausta mausteseoksella. Lisää pannulle vesi ja tomaattimurska sekä puolet salsakastikepurkista. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Jäähdytä kastike. Sekoita joukkoon jalapenoviipaleet ja levitä jäähtynyt kastike piirakkataikinan päälle. Sekoita kulhossa maito ja muna ja valuta täytteen päälle. Viipaloi tomaatit ja levitä piirakan pinnalle. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä piirakkaa 175 asteisessa uunissa tunnin ajan.

1 kommentti:

  1. Tein juuri tätä samaista piirakkaa omille synttäreilleni ja kappas, unohdin kokonaan tuon tomaattimurskan. Ihan hyvää oli kyllä ilmankin sitä, mutta ehkä aavistuksen liian suolaista.

    VastaaPoista