9. lokakuuta 2009

Omena-ansa


Tätä piirakka olen syönyt muiden tekemänä ja nähnyt reseptin useammassa blogissa, joten pitihän sitä itsekin koittaa tehdä, sillä tämä on todella hyvää piirakkaa. Resepti on Pirkan nettisivuilta otettu.

Pohja:
4dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1dl margariinia sulatettuna

Puoleen pohjataikinasta lisätään:
1prk (150g) vaniljajugurttia
1 muna

Päälle:
1/2 l omenakuutioita (Granny smith)
2tlk maitorahkaa (á 250g)
1tl vaniljasokeria
1dl sokeria
3 munaa

Pinnalle:
1/2 pohjataikinan muruseoksesta

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon juokseva margariini. Jaa seos kahteen osaan ja sekoita toiseen puoleen jugurtti ja muna. Kaada se puoli taikinasta, johon jugurtti on lisätty, piirakkavuokaan tai irtopohjavuokaan. Vuoka saa olla iso sillä pohja kohoaa melko paljon.

Kuori ja kuutioi omenat ja ripottele pohjan päälle. Mausta rahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita rahkan joukkoon kananmunat. Levitä rahkaseos omenakuutioiden päälle. Ripottele pinnalle loput muruseoksesta. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti