13. lokakuuta 2009

Banaanikakku


Banaaneja oli jäänyt tummumaan pöydälle, joten päätinpäs kokeilla sitten miten banaanikakku onnistuisi. Ohje on Yhteishyvän Ruokamaailma-sivustolta.

2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1,5 dl sokeria
2 banaania
1 dl juoksevaa margariinia
2 rkl maitoa tai vettä

Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe sekä sooda kulhossa. Soseuta banaanit haarukalla tai sauvasekoittimella. Lisää kuivien aineiden joukkoon sokeri, banaanisose, margariini sekä maito tai vesi. Voitele vuoka ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
(Itselläni kakku oli vielä raaka puolen tunnin jälkeen, joten yhteensä pidin kakkua uunissa noin 45-50 min.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti