26. elokuuta 2009

Mustikkapiirakka


Mustikkapiirakkaa teki mieli tehdä, kun Yhteishyvä-lehden Ruokamaailma-liitteessä oli tämä resepti. Mustikat on ihan kaupan pakastealtaasta, kun en tiedä missäpäin täällä olisi hyviä mustikkapaikkoja. Mielellään kävisin kyllä itse keräämässä, jos mustikoita jostain löytäisin. Täytteen tein kaksinkertaisena, kun vuoka on reilun kokoinen.

Mamman marjapiiras

pohja:
100 g margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl grahamjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
3 dl mustikoita
1 tlk kermaviiliä
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota margariini ja sokeri, vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita seos vaahtoon. Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä marjat pohjan päälle. Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos marjojen päälle. Kypsennä 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Ihanalta näyttää! Tulin etsimään mustikkapiirakan ohjetta, jossa tuota "valkoista täytettä". Löytyi tuorejuustoja ja jogurtteja, mutta tämä sinun ohje on kyllä ihan paras! Muropohja ja kermaviili yhdessä! KIITOS!

    VastaaPoista