Mies täytti pyöreitä, joten tein hänelle tämän kakun töihin vietäväksi. Kakku on tehty suurinpiirtein samalla lailla kuin tämä raitakakku. Tällä kertaa kakussa on vain kaksi täytekerrosta ja pieniä muutoksia täytteissä.
Pohja:
n. 200g Digestive-keksejä
n. 75g margariinia
Täytemousse:
5 dl kuohukermaa
200g vaniljarahkaa
Täyte1:
4 liivatetta250g pakastemansikoita
0,5 dl sokeria
Täyte2:
2 liivatetta
130g valkosuklaata
120g smetanaa
1 rkl vettä
Peitä halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimella ja yhdistä ne voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Jaa vaahto kahteen yhtä suureen osaan.
Täyte 1:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Kuumenna n. puolet soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita ensimmäiseen vaahtopuolikkaaseen liivate-mansikkasose, loput mansikkasoseesta ja sokeri. Kaada vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 15 minuuttia.Täyte2:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita toiseen vaahtopuolikkaaseen suklaasula ja smetana. Kiehauta vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti