Tämän kakun ideana on päällekkäiset erimakuiset kerrokset. Alkuperäinen ohje on Kinuskissalta. Itsellä tuli suhteessa enemmän mansikkaa kuin vadelmaa täytteeseen, joten kerroksista tuli liian samanväriset ja raidat ei erotu niin selvästi. Jokaisen kerroksen tulisi olla selvästi eri sävyinen. Alla ohje Kinuskikissan mukaan.
Pohja:
180 g Digestive-keksejä75 g voita tai margariinia
Täytemousse:
6 dl kuohukermaa
300 g vaniljatuorejuustoa
Täyte 1:
1,5 liivatetta
130 g valkosuklaata
120 g smetanaa
1 rkl vettä
Täyte 2:
3 liivatetta
200 g mansikoita
0,5 dl sokeria
Täyte 3:
3 liivatetta
200 g vadelmia
0,5 dl sokeria
Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimella ja yhdistä ne voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Jaa vaahto kolmeen yhtä suureen osaan.
Täyte 1:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita ensimmäiseen vaahtokolmannekseen suklaasula ja smetana. Kiehauta vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia ennen seuraavaa kerrosta.
Täyte 2:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Kuumenna n. 1 dl soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita toiseen vaahtokolmannekseen liivate-mansikkasose, loput mansikkasoseesta ja sokeri. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa jälleen n. 15 minuuttia.
Täyte 3:
Toimi kuten mansikkatäytteen kanssa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat. Kuumenna n. 1 dl soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita viimeiseen vaahtokolmannekseen liivate-vadelmasose, loput vadelmasoseesta ja sokeri. Kaada vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia ennen vuoasta irrottamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti