6. marraskuuta 2010

Omenaruudut


Resepti on Me Naiset-lehden numerosta 35/2010. Löytyy netistä myös täältä. Itselläni kakku ei ehtinyt kypsyä tuossa ohjeessa mainitussa puolessa tunnissa vaan taisin lopulta pitää kakkua uunissa noin tunnin verran.

150 g margariinia tai voita
3 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
5 dl omenakuutioita
100 g valkoista suklaata

Vuoraa noin 20 x 30 cm vuoka leivinpaperilla. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja kardemumma. Sekoita seos rasvan kanssa munavaahtoon. Lisää puolet omenakuutioista taikinaan. Kaada taikina vuokaan, ja ripottele loput omenakuutiot piiraan pinnalle. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Kun taikina ei enää tartu tikkuun, on kakku kypsää. Anna kakun jäähtyä. Sulata suklaa ja valuta kakun pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti