19. toukokuuta 2009

Pähkinäiset pikkuleivät

Tämä resepti on Yhteishyvä-lehden mukana tulleesta Ruokamaailma 12/08-liitteestä.

100g pehmeää margariinia
2½dl fariini- tai ruokosokeria
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1tl ruokasoodaa
3dl kaurahiutaleita
200g pähkinäsuklaata

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon suola ja sooda. Sekoita jauhoseos vähitellen taikinaan. Lisää myös kaurahiutaleet ja viimeisenä karkeaksi rouhittu jääkaappikylmä suklaa. Nostele taikinasta nokareita keivinpaperille ja taputtele ne litteiksi kekseiksi. Taikinasta tulee noin 40 kpl suurehkoja keksejä. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti