14. helmikuuta 2014

Chocolate chip cookies

Blogi on viettänyt hiljaiseloa jonkin aikaa, ensin työn takia ja sitten perheenlisäyksen vuoksi. Tässä välillä on tullut leivottuakin, mutta tuotoksia en ole saanut aikaiseksi esitellä.
 
Pitkästä aikaa ajattelin jotain julkaista. Pääosin on tullut tehtyä viime aikoina jotain helppoa ja nopeaa, koska viime aikoina ei ole pystynyt keskittymään mihinkään vaativampaan pienen huomiota vaativan tyypin takia.

Tässä siis suklaahippukeksejä, ohje Suklaapandalta.

n. 30 kpl

170g voita
1 4/5 dl fariinisokeria
3/5 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
4 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl maissitärkkelystä
1 tl ruokasoodaa
250g rouhittua suklaata
 
Rouhi suklaa. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja maissitärkkelys keskenään. Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vaniljasokeri, vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Lisää kuivat aineet ja sekoita nopeasti, lisää myös rouhittu suklaa. Laita taikina jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi. Lämmitä uuni 175 C. Tee palloja taikinasta ja laita pellille. Jätä leviämisvaraa muutama sentti. Paista uunin keskitasolla n. 8-10 minuuttia, kunnes keksien reunat saavat aavistuksen verran väriä ja pinta ei enää kiillä niin paljon. Keksejä ei saa paistaa liian kauan, keksien pitää olla pehmeitä kun ne ottaa uunista. Jäähdytä pellillä muutama minuutti ja siirrä ritilälle jäähtymään.
 
Suklaapandan sivuilla oli vinkkinä, että jokainen keksi painoi 28g. Jos jaksaa punnita keksit, niin saa suurinpiirtein samankokoiset/tasalaatuiset keksit.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti