30. huhtikuuta 2013

Possukakku

Minulta kysyttiin voisinko toteuttaa tämän Facebookissa kiertäneen possukakun. Ja pakkohan se oli tarttua haasteeseen, joten tässä siis minun versioni tuosta kakusta. Melkoinen suklaapommi tästä tuli kaiken lisäksi.

Pohja:
suklaakakkupohja (tein puolikkaan annoksen)

Kostutus:
maito+vaniljasokeri

Täyte:
5 dl Flora vispiä
260g tummaa suklaata

Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
130g tummaa suklaata

Reunat:
2 dl vispikermaa
130g tummaa suklaata
sikarivohveleita

Koristeet:
marsipaanipossut
vaaleanpunaista nauhaa
sokerimassakukkia ja lehtiä


Täyte:
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma ja lisää hieman jäähtynyt suklaasula joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Reunat:
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma ja sekoita suklaasula joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä suklaavaahto kakun reunoille. Painele sikarivohvelit suklaavaahdon päälle.

Kuorrutus:
Laita kerma ja suklaa kattilaan. Lämmitä varovasti, seos ei saa kiehahtaa. Sekoittele tasaiseksi. Kaada kuorrute kostutetun kakun päälle.

Asettele koristeet paikoilleen.

1 kommentti:

  1. Hieno! Täytyy itsekkin joskus kokeilla. :)

    VastaaPoista