30. syyskuuta 2011

Suklaajuustokakku

Tätä kakkua on tullut tehtyä jo monta kertaa, mutta kuvaa en ole saanut siitä ikinä napattua. Nyt viimeinkin sain tilanteen korjattua. Kuvan kakku tehty halkaisijaltaan noin 20cm irtopohjavuokaan. Resepti otettu Chocomumin blogista ja kakku tehty pienin muutoksin kyseisestä reseptistä.

Pohja:
1 pkt (175g) minttudominoita
50 g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
150g tummaa suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
0,75-1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
2 dl kuohukermaa

Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Liuota kuiviksi puristetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Sulata suklaa. Sekoita tuorejuustoon puolet sokerista, vaniljasokeri, keltuaiset, suklaa ja liivateseos. Vatkaa valkuaiset lopun sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Yhdistä vaahdot suklaa-tuorejuustoseokseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

2 kommenttia:

  1. Onko tämä sitä samaa, mitä teidän häissä oli tarjolla? Se oli nimittäin tosi hyvää.
    Maija

    VastaaPoista
  2. Kyllä on sama resepti kyseessä. Mun lemppari tällä hetkellä tämä kakku. :)

    VastaaPoista