Nämä voileipäkakut lähtivät 3-vuotissynttäreille.
Tätä kinkkukakkua olen tehnyt aikaisemminkin, ohje löytyy täältä.
Nyt pääsin tekemään myös lohivoileipäkakkua ensimmäistä kertaa. Sopiva ohje löytyi taas Kinuskikissalta.
Kalavoileipäkakku
12 palaa vehnäpaahtoleipää (Reilu vehnäviipaleet)
12 ruispaahtoleipää (Fazer ruispaahto)Täyte:
400 g lämminsavulohta
250 g kylmäsavulohta
3 rkl sitruunamehua
2 nippua tilliä
400 g ranskankermaa
600 g ruohosipulituorejuustoa
yht. ½ tl musta- ja valkopippuria
Kostutus:
2,5 dl sitruunavettä
Koristelu:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
herneenversoa
kurkkukukkia
kylmäsavulohta
Leikkaa lämmin- ja kylmäsavulohi pieniksi paloiksi. Hienonna tilli. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Sekoita keskenään ranskankerma ja tuorejuusto. Sekoita joukkoon kylmäsavulohi, sitruunamehu, tillisilppu ja pippurit.
Laita tarjoiluvadille leivinpaperin/kelmun päälle tiiviisti vierekkäin kuusi palaa ruispaahtoleipää. Kostuta sitruunavedellä. Levitä päälle 1/3 täytteestä. Ripottele täytteen päälle 1/3 lämminsavulohesta. Lado päälle vehnäpaahtoleipäviipaleet ja kostuta. Laita väliin jälleen täytettä ja lämminsavulohta. Lado täytteen päälle toiset ruispaahtoleivät, kostuta ja toimi täytteen kanssa kuten edellä on kuvattu. Laita voileipäkakun kanneksi vielä vehnäpaahtoleivät ja kostuta.
Peitä voileipäkakku leivinpaperilla/kelmulla. Laita päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta ja tuorejuustorasia ja nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään. Levitä pinnalle tuorejuusto. Koristele esimerkiksi herneenversoilla, kurkusta tehdyillä koristeilla ja kylmäsavulohella.
Onpa komeat voileipäkakut!
VastaaPoista