6. joulukuuta 2010

Hello Kitty -kakut

Pääsinpäs viimeinkin tekemään ensimmäiset lastenkakut ja tietenkin Hello Kitty-teemalla. Nämä kakut matkasivat 3-vuotissynttäreille.

Mansikka-valkosuklaakakku, johon löytyy resepti täältä.

Toinen kakku oli suklainen ja ohje löytyi Pirkka-resepteistä. Alla resepti niin kuin itse sen tein.

Kakkupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 liivatelehteä
200g maitosuklaata
0,5 dl vettä
2 dl kuohukermaa
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
2 kananmunaa

Kostutus:
2 dl maitoa vaniljasokerilla makeutettuna

Pinnalla:
sokerikreemi
marsipaani
Flora vispi + maitorahka+sokeri
koristeet sokerimassasta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun, tasapohjaiseen, esimerkiksi irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.

Laita liivatelehdet 5 - 10 minuutiksi kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. Kiehauta vesi ja liota liivatelehdet siihen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja sulatetut liivatelehdet. Sekoita lopuksi joukkoon kerma- ja valkuaisvaahdot.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan, jotka kostutetaan maidolla. Vuoraa kakkuvuoka reunoilta leivinpaperilla, ellet käytä irtopohjavuokaa. Aseta kansilevy vuoan pohjalle. Levitä sille puolet suklaa-juustotäytteestä. Nosta keskimmäinen levy paikoilleen ja levitä sen päälle loput täytteestä. Nosta päällimmäiseksi pohjalevy. Anna kakun hyytyä viileässä mielellään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti