27. huhtikuuta 2010

Kanan lento -broileripiirakka

Etsiskelin Valion sivuilta broileripiirakka-reseptejä ja päädyin tähän vaihtoehtoon ihan vain hauskan nimen takia. Oli kyllä todella hyvää. Alkuperäinen ohje on täällä. Laitoin kaksinkertaisen määrän broilerisuikaleita alkuperäiseen ohjeeseen nähden, sillä 300g vaikutti vähältä pellilliseen piirakkaa. Tuplamäärällä piirakasta tuli mukavan ruokaisa.

Pohja:
3,5 dl maitoa
1/2 pakettia hiivaa (25 g)
3/4 tl suolaa
1 tl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
n. 5 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita tai margariinia

Täyte:
600g marinoituja broilerin fileesuikaleita
1 rkl  voita tai margariinia
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
pala (150 g) purjoa
suolaa, mustapippuria
n. 1/2 rasia (100 g) Valio Viola kevyt tomaatti-basilika -tuorejuustoa
150 g juustoraastetta

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola ja sokeri. Lisää puuhaarukalla sekoittaen kaurahiutaleet, osa jauhoista ja voisula. Lisää loput jauhoista vähitellen. Levitä taikina jauhotetuin käsin uunipellille leivinpaperin päälle 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Anna kohota liinan alla. Paista broilerisuikaleet pannulla voissa kypsiksi. Lisää suikaloidut paprikat ja purjorenkaat. Jatka paistamista muutama minuutti. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Sivele taikinalevy Viola -tuorejuustolla. Kaada broileri-kasvisseos pohjalle. Ripota päälle juustoraaste. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti