24. syyskuuta 2009

Valkosuklaa-Daim-kakku

Tämä resepti on Hellapoliisilta ja näyttäisi olevan vielä suosituin resepti sillä sivustolla. Tein muutaman pienen muutoksen alkuperäiseen reseptiin lähinnä suklaiden osalta.

pohja:
1 pötkö tummia täytekeksejä esim. Domino tai Pirkan vastaavat
50-75 g margariinia sulatettuna

täyte:
2,5 dl Flora vispiä
250 g maitorahkaa
n. 100 g valkosuklaata (esim. Pandan 130g levy, josta jätetään muutama pala koristeluun)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
n. 100 g Maraboun Daim-suklaalevystä

Murskaa keksit ja sekoita margariini joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa, lisää sitruunamehu ja rouhittu Daim-suklaa. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivateneste kermaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään. Koristele valkosuklaa- ja Daim-muruilla.

Kakku on tehty halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuokaan, jonka reunoille laitoin vielä reunakalvot, ettei täyte tule yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti