24. syyskuuta 2009

Kihlajaiskakku


Tähän kakkuun halusin kokeilla sileitä reunoja. Aivan niin täydellistä jälkeä en saanut kuin olisin halunnut, sillä jouduin silottamaan pintoja pitkällä ja kapealla paistinlastalla, koska en omista (vielä) raappaa. Pähkäilin pitkään myös täytettä, mutta päädyin lopulta Kinuskikissan sitruunaiseen vaniljatäytteeseen, koska siihen ei tullut liivatetta. Täyte oli tarpeeksi jämäkkää, joten pystyin täyttämään kakun ilman että se olisi pitänyt koota vuoassa. Kakku tosiaan oli suorakaiteen mallinen enkä omista sellaista vuokaa, joten täytteen koostumus oli tärkeää ettei se heti valu väleistä pois. Kakun päällyosaan olen tyytyväinen, mutta reunoissa olisi ollut vielä parantamiseen varaa. Koristelussa tuli hieman kiire, joten reunat tekaisin sitten nopeammin.

pohja:
4 munan kääretorttupohja

kostutus:
vaniljasokerilla maustettu maito

täyte:
sitruunakiisseli:
3 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1,5 dl sitruunamehua (2-3 sitruunan mehu)
3 keltuaista
75 g margariinia tai voita

kerma-vaniljarahka:
4 dl kuohukermaa
2 prk Valion vaniljarahkaa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta

kuorrutus:
2 prk Flora vispiä
0,5 purkkia maitorahkaa
tomusokeria ja vaniljasokeria

koristeet:
marsipaanikukkaset
kiekurat ja sydämet tummaa suklaata

Paista kääretorttupohja ja leikkaa se kolmeksi yhtä suureksi palaksi (yksi pala koostuu kahdesta osasta, laita se alimmaiseksi).

Mittaa kiisseliä varten sokeri ja vehnäjauhot kattilaan ja sekoita ne keskenään. Lisää vesi ja puristettu sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Lisää keltuaiset ja rasva. Kuumenna liedellä vispilällä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka ja vaniljakreemijauhe.

Kostuta ensimmäinen kerros vaniljamaidolla. Levitä sitten kiisseliä, jonka päälle tulee vielä vaniljarahkaseos. Tee toinen kerros samalla lailla. Laita päällimmäiseksi kolmas levy ja kostusta vielä se. Itselläni täyte hieman pursui yli, joten levittelin sitä kakun reunoille.

Vatkaa sitten Flora vispi ja mausta se sokereilla. Lisää lopuksi maitorahka. Levitä tämän jälkeen kermaseos kakun päälle ja tee pursotukset.

1 kommentti: