17. maaliskuuta 2012

Red Velvet-kuppikakut

Olen ihastellut kuvia Red Velvet-kakuista ja niiden voimakasta punaista väriä. Kokonaista kakkua en viitsinyt itselle kuitenkaan tehdä, joten löysin reseptejä myös kuppikakku-versiona. Näistä ei nyt sitten kovin punaisia tullut, kun elintarvikeväriä olisi pitänyt laittaa melko suuri määrä, että tarvittavan punaisen värin olisi saanut. Reseptin otin täältä. Resepti on amerikkalaisten mittojen mukaan, joten määrät ovat osin vähän hassuja, kun ne käänsin tutummiksi mitoiksi. Lisäksi puolitin reseptin. Reseptin piimän voi korvata maidon ja sitruunamehun sekoituksella. Sekoita maito ja sitruunamehu ja anna seistä 5-10 min ennen käyttöä.

12 kpl

3 dl jauhoja
2,3 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
½ tl ruokasoodaa
113g voita/margariinia
3 munaa
1,2dl piimää (tai ½ rkl sitruunamehua ja 1,2dl maitoa)
½ tl vaniljauutetta (itse käytin vanilja-aromia)
punaista elintarvikeväriä

Kuorrutus:
50g margariinia huoneenlämpöisenä
100g tuorejuustoa
250g tomusokeria
1tl vaniljauutetta

Sekoita keskenään jauhot, kaakao, leivinjauhe, sooda ja suola. (Siivilöi kuivat aineet kolme kertaa.) Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen huolellisesti sekoittaen. Lisää jauhoseosta ja piimää vähitellen vuorotellen, kunnes kaikki ainekset on lisätty vaahtoon. Lisää vielä vanilja ja elintarvikeväriä sen mukaan kunnes taikinan väri näyttää sopivalta. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Anna kuppikakkujen jäähtyä. Sekoita pehmeä margariini, tuorejuusto ja vaniljauute. Lisää tomusokeria pienissä erissä, ettei sokeri pöllyä. Kuorruta jäähtyneet kuppikakut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti