25. syyskuuta 2010

Kasvisvoileipäkakku

Tämän kakun tein opiskelukaverini häihin. Resepti on Kinuskikissan kreikkalainen voileipäkakku. Alkuperäinen resepti, joka on alla, on tarkoitettu 10 hengelle. Kuvassa oleva kakku on tehty kolminkertaisena. Kuvan on ottanut häissä kuvannut henkilö.

12 täysjyväpaahtoleipää

Feta-paprikatäyte:
90 g fetaa
0,5 punasipuli
1 dl rucolaa
1 punainen paprika
100 g maustamatonta tuorejuustoa
60 g smetanaa
mustapippuria
100 g aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna

Kurkku-valkosipulitäyte:
20 cm tuorekurkkua
60 g smetanaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 valkosipulinkynsi

Kostutus:
n. 1,5 dl sitruunavettä (josta sitruunamehua n. ¼ dl)

Kuorrutus:
300-400 g maustamatonta tuorejuustoa
maitoa

Raasta kurkku ja laita se siivilään valumaan. Valuta lisäksi aurinkokuivatuista tomaateista suurin osa öljystä pois. Hienonna feta, punasipuli ja rucola. Leikkaa paprika kuutioiksi. Yhdistä kaikki feta-paprikatäytteen ainekset keskenään aurinkokuivattuja tomaatteja lukuun ottamatta.

Valmista toinen täyte yhdistämällä kurkkuraaste, smetana ja tuorejuusto keskenään. Purista joukkoon valkosipulinkynsi.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Kokoa kakku asettamalla neljä leipää tiiviisti vierekkäin. Kostuta sitruunavedellä. Levitä päälle feta-paprikatäyte ja ripottele pinnalle aurinkokuivatut tomaatit.

Laita päälle toinen kerros paahtoleipiä ja kostuta. Levitä tähän väliin kurkku-valkosipulitäyte. Laita päällimmäiseksi loput neljä paahtoleipää ja kostuta. Suojaa kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa mieluiten yön yli.
Ohenna kuorrutteeseen tulevaa tuorejuustoa maidolla sopivaksi. Peitä kakku tuorejuustolla ja koristele täytteeseen sopivilla aineksilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti