12. huhtikuuta 2012

Mango-juustokakku

Pääsiäisherkuksi tuli tehtyä tätä mango-juustokakkua. Ohje täältä. Kuva on huonohko, koska kuva on otettu iltahämärässä asuntovaunussa.

Pohja:
150g vaniljatäytteisiä kaurakeksejä
50g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 ½ rkl sitruunamehua
2 ½ dl kuohukermaa

Kuorrutus:
2 prk Piltti-mangososetta (á 125g)
2 liivatelehteä
2 rkl vettä

Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita keskenään ja painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Sekoita tuorejuusto, sokerit ja sitruunamehu keskenään tasaiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liota liivatteet siihen. Sekoita liivateneste tuorejuustoseokseen tasaisesti ja lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä muutama tunti tai yön yli.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kuumenna vesi ja liuota liivatteet siihen. Sekoita tasaikseksi mangososeen kanssa ja kaada vuokaan täytteen päälle. Anna hyytyä.

17. maaliskuuta 2012

Red Velvet-kuppikakut

Olen ihastellut kuvia Red Velvet-kakuista ja niiden voimakasta punaista väriä. Kokonaista kakkua en viitsinyt itselle kuitenkaan tehdä, joten löysin reseptejä myös kuppikakku-versiona. Näistä ei nyt sitten kovin punaisia tullut, kun elintarvikeväriä olisi pitänyt laittaa melko suuri määrä, että tarvittavan punaisen värin olisi saanut. Reseptin otin täältä. Resepti on amerikkalaisten mittojen mukaan, joten määrät ovat osin vähän hassuja, kun ne käänsin tutummiksi mitoiksi. Lisäksi puolitin reseptin. Reseptin piimän voi korvata maidon ja sitruunamehun sekoituksella. Sekoita maito ja sitruunamehu ja anna seistä 5-10 min ennen käyttöä.

12 kpl

3 dl jauhoja
2,3 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
½ tl ruokasoodaa
113g voita/margariinia
3 munaa
1,2dl piimää (tai ½ rkl sitruunamehua ja 1,2dl maitoa)
½ tl vaniljauutetta (itse käytin vanilja-aromia)
punaista elintarvikeväriä

Kuorrutus:
50g margariinia huoneenlämpöisenä
100g tuorejuustoa
250g tomusokeria
1tl vaniljauutetta

Sekoita keskenään jauhot, kaakao, leivinjauhe, sooda ja suola. (Siivilöi kuivat aineet kolme kertaa.) Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen huolellisesti sekoittaen. Lisää jauhoseosta ja piimää vähitellen vuorotellen, kunnes kaikki ainekset on lisätty vaahtoon. Lisää vielä vanilja ja elintarvikeväriä sen mukaan kunnes taikinan väri näyttää sopivalta. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Anna kuppikakkujen jäähtyä. Sekoita pehmeä margariini, tuorejuusto ja vaniljauute. Lisää tomusokeria pienissä erissä, ettei sokeri pöllyä. Kuorruta jäähtyneet kuppikakut.

17. helmikuuta 2012

Amerikkalaiset suklaamuffinsit

Fazerin Suklainen Keittiö-sivustolta löysin tämän reseptin. Alkuperäinen ohje täällä.

Muffinsit 12 kpl

100g voita
2½ dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoa
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
120g taloussuklaata rouhittuna
1 dl maitoa

Koristeluun tummaa ja valkoista suklaata

Sekoita pehmeä voi, sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos vähitellen rasvaseokseen. Kääntele suklaarouhe taikinaan. Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Koristele jäähtyneet muffinsit sulatetulla suklaalla.

14. helmikuuta 2012

Herkullista Ystävänpäivää!

Pirkan helmikuun ruokalehdessä oli tämä herkullinen porkkanamuffinsiresepti. Resepti löytyy myös täältä. Itse tein muffinit muutamalla pienellä muutoksella, jotka ovat alla olevassa ohjeessa.

Porkkanamuffinit 12kpl

n.300g porkkanaa (4dl raasteena)
4dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
2tl leivinjauhetta
1½ tl kanelia
3/4dl mantelirouhetta
100g voita
3 kananmunaa

Kuorrutus:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
1,5 rkl sitruunamehua

Koristeeksi:
mantelirouhetta
sydänkoristeita

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.Sulata ja jäähdytä rasva. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon rasva ja porkkanaraaste. Lisää kuivat aineet sekoittaen. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja päällystä jäähtyneet muffinit kuorrutuksella. Koristele mantelirouheella ja sydämillä.

14. tammikuuta 2012

Kylpytynnyri-kakku

Lupasin tehdä kakkua illanviettoon, jossa on tarkoitus saunoa ja lillua kylpytynnyrissä. Siispä päätin kokeilla miten kylpytynnyrin mallinen kakku onnistuu.

Pohja:
4 munan vaalea kakkupohja

Kostutus:
maito+vaniljasokeri

Täyte:
n.300g mansikoita soseutettuna
3dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta

Koristelu:
Päällä sininen marsipaani, jonka alla sokerikreemi
Reunoilla vohvelisikareita

Rocky Road-suklaa

Joulun aikaan tuli lueskeltua keskusteluketjua itsetehtävistä makeisista ja sieltä bongasin linkin tähän herkkuun. Resepti on Helsingin sanomien nettisivuilta.

200g tummaa suklaata
½ dl rusinoita
1dl pähkinöitä (itse käytin cashew-pähkinöitä)
100g vaahtokarkkeja

Paloittele suklaa kulhoon. Sulata se mikroaaltouunissa. Hienonna pähkinöitä veitsellä. Jos vaahtokarkit ovat hyvin suuria, paloittele niitäkin pienemmiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Levitä massa leivinpaperin päälle vuokaan. Nosta kylmään jähmettymään. Leikkaa jähmettynyt levy paloiksi terävällä veitsellä.

Lasten kakkuja

Kameraan pääsee kertymään välillä kuvia, joten tässä löytöjä kamerasta. Nämä ovat loppuvuodesta tehtyjä lasten kakkuja.

Angry Birds-kakkua sain tehdä jo kolmatta kertaa.

Prinsessa Ruusunen-kakkua. Kuvan maalausta kokeilin ensimmäistä kertaa, vähän harjoitusta vaatii vielä.

 Ja Barbapapa-kakku.