26. elokuuta 2009

Mansikkavalkosuklaakakku

Lähdimme päiväkäynnille mökille ja tein mukaan tätä valkosuklaista kakkua. Kiille ei oikein tykännyt matkasta kylmälaukussa, koska se vetistyi ja valui tietenkin pitkin reunoja kun kakun irroitin vuoasta. Tarkoitus oli tehdä päällimmäinen osa mustikoista, mutta en löytänyt edellisenä iltana enää tuoreita marjoja ja pakasteetkin olivat ulkolaisia, niin päädyin oman pakastimen kotimaisiin mansikoihin. Täytteen ohje on Open Cafe-blogista. Kakku on tehty halkaisijaltaan 20 cm:n vuokaan reunakalvoja apuna käyttäen.

pohja:
10 Digestive-keksiä
reilu 50 g margariinia

täyte:
1 prk Flora vispiä
1 prk maustamatonta tuorejuustoa (200g)
200 g valkosuklaata
1 rkl sitruunamehua
4 liivatelehteä

päälle:
tuoreita tai pakastemarjoja
hyytelösokeria ja vettä

Sulata margariini ja murskaa keksit. Sekoita tasaiseksi ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa ja sekoita sen jäähdyttyä joukkoon tuorejuusto sekä sitruunamehu. Kuumenna tilkka vettä ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivateneste suklaa-tuorejuustoseokseen. Vatkaa kerma ja sekoita se vielä seokseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti. Sen jälkeen lisää marjat kakun pinnalle ja valmista kiille marjojen päälle. Anna hyytyä seuraavaan päivään.

Mökillä bongasimme myös Amiraaliperhosen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti