26. elokuuta 2009

Britakakku

Tämä kakku päätyi jälkiruoaksi vieraille, jotka kävivät meillä kyläilemässä elokuun alkupuolella. Pohjan ohje on Pirkan.

pohja:
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa

marenki:
4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria

täyte:
1-2 prk Flora vispiä
sokeria ja vaniljasokeria
mansikoita

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea. Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se puoliksi. Levyt voi laittaa pakkaseen ja täyttää jäisinä, tällöin pohjalevyjä on helpompi käsitellä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Nosta toinen levy tarjoilualustalle. Levitä kerma pohjalle ja laita mansikat päälle. Nosta toinen levy päällimmäiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti