6. heinäkuuta 2009

Suklaatiikerikakku

Kinuskikissan blogista löytyi erilainen versio tiikerikakusta ja ohje pääsi heti kokeiluun. Värit kakussa ovat siis toisinpäin ja taikinaan tulee lisäksi tummaa ja valkoista suklaata. Vaalea väri meinasi vaan hukkua tumman sekaan, mutta kyllä se kuitenkin sieltä jotenkuten näkyi.

Taikina:
100g tummaa suklaata
50g valkosuklaata
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
350 g voita tai margariinia
4 dl sokeria
4 munaa
2 dl kermaa (itse käytin maitoa)
3/4 dl kaakaojauhetta

Rouhi suklaat ja pidä ne erillään toisistaan. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen. Sekoita kuivat aineet taikinaan vuorotellen kerman kanssa.

Erota taikinasta 2/3 ja sekoita siihen kaakaojauhe ja tumma suklaarouhe. Sekoita toiseen osaan valkosuklaarouhe.

Voitele ja jauhota tilavuudeltaan n. 2,5 litran vetoinen vuoka. Lusikoi pohjalle puolet tummasta taikinasta. Levitä sen päälle vaalea taikina ja tämän päälle vielä loput tummasta taikinasta.

Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia. Jäähdytä noin 15 minuuttia ennen kumoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti