6. heinäkuuta 2009

Kakku mökkiolympialaisiin




Viikonloppuna vietimme kaksipäiväisiä mökkiolympialaisia ja olympialaiset avattiin tietenkin aiheeseen liittyvällä kakulla ja kahvittelulla. Pohjan tein 4 munan kääretorttupohjasta, jonka leikkasin kolmeksi kerrokseksi. Pohjasta tuli kaksi kokonaista palaa ja yksi kahdesta pienemmästä palasta koottu, jonka laitoin alimmaiseksi.

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Kostutus: sokeriliemi

Täyte:
mansikkahilloa
tuoreita mansikoita
1 prk Flora vispiä
150g valkosuklaata

Päälle:
sokerikreemiä
marsipaania
Flora vispiä
maitorahkaa
sokeria ja vaniljasokeria
teksti mustaa elintarvikeväriä

Vatkaa pohjaa varten munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon jauhoseos siivilän läpi. Kaada pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 6-8 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle valmis pohja ja leikkaa sopiviksi paloiksi.

Laita pohjalevy alustalle ja kostuta. Levitä mansikkahilloa ja sen päälle viipaloidut mansikat. Sulata suklaa esim. mikrossa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita suklaa vaahdon sekaan ja levitä puolet suklaakerma-seoksesta kakun päälle. Täytä toinen väli samalla lailla. Laita kansilevy päällimmäiseksi ja kostuta.

Levitä päälle sokerikreemiä (ohje löytyy esim. Kinuskikissalta) ja kauli marsipaanista kannen kokoinen tai hieman pienempi levy. Pursota reunat sokerilla maustetun Flora vispin ja maitorahkan seoksella.

2 kommenttia:

  1. Joo tätä Annukka suosittelee, ihan sika hyvää...taisin lopulta vetää puoli kakkua yksin =)

    VastaaPoista
  2. Hauska olympia-kakku! :)Ihanan muhkeat nuo pursotukset!

    VastaaPoista