18. kesäkuuta 2009

Baileys-täytekakku

Äidilläni oli syntymäpäivä ja halusin leipoa hänelle täytekakun, jotta pääsen harjoittelemaan samalla kermapursotusten tekoa. Pursottaminen on jäänyt aika vähälle ja ongelmana on ollut kerman lässähtäminen, kun en ole osannut tehdä tarpeeksi jämäkkää vaahtoa. Kinuskikissan sivuilta löytyy kuitenkin todella hyvät ohjeet ja niitä seuraamalla tuli jo kohtalainen tulos. Reunapursotukset tein liian hätäisesti ja ne olivat ihan vinot, mutta kakun päällyosaan olin melko tyytyväinen. Täytyy vaan harjoitella lisää. :)

Ja Baileysia oli edelleenkin kaapissa, joten päädyin taas hyödyntämään sitä jotenkin. Karamelli Cakesin sivuilta löytyi sitten ohje Baileys-valkosuklaatäytteeseen. Tein kakun halkaisijaltaan 20 cm olevaan vuokaan, joten täytettä jäi hieman yli, koska muuten täyteväleistä olisi tullut melko paksut.

Pohja:
vaalea peruskakkupohja

kostutukseen vaniljasokerilla maustettua maitoa

Täyte:
2,5 dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
1 dl Baileysia
100 g valkosuklaata rouheena
4 liivatelehteä

Reunoille ja päälle:
2,5 dl Flora vispiä + 1 rkl vaniljakreemijauhetta
n. 100 g valkoista marsipaania
tummasta ja valkoisesta suklaasta tehtyjä kukkia

Täyte: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, sokeri, Baileys ja suklaarouhe. Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää vaahtoseokseen samalla sekoittaen.

1 kommentti: