27. huhtikuuta 2010

Synttärikakkua


Tämä kakku oli tarjolla minun ja mieheni syntymäpäiväkahvitteluilla. Ja täytyy sanoa, että ei kyllä edelleenkään luonnistu minulta nuo reunapursotukset. Reunoille tuli taas hätäiset paikkausyritykset, jotka ei alunperin ollut edes suunnitelmissa.  Päällykiehkuroihin olen sentään tyytyväinen. Kaulittavat massat on kyllä enemmän minun mieleen kakkujen kuorrutteena. Kinuskin keittoa kokeilin myös ja ihan kohtuullisesti se onnistui, vaikka vielä jäi hieman petrattavaa. Mutta ulkonäöllisistä seikoista huolimatta kakku oli kuitenkin muuten onnistunut.

Pohja:
3 munan sokerikakkupohja

Kostutus:
maito ja vaniljasokeri

Täyte:
omenasosetta
2 prk Valion vaniljarahkaa
4 dl kuohukermaa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta

Kuorrutus:
kinuski
1 prk Flora vispiä
n. 1 rkl vaniljakreemijauhetta

Sokerikakkupohja:
Ota kaksi samanlaista juomalasia. Riko kananmunat toiseen lasiin ja mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria tai vähän vähemmän kuin kanamunia on. Kaada sokeri kulhoon. Mittaa lasiin seuraavaksi vehnäjauhoja ja perunajauhoja (esim. puolet ja puolet) ja taas saman verran kuin kananmunia on toisessa lasissa. Lisää vielä vajaa teelusikallinen leivinjauhetta. Kaada munat sokerin joukkoon kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää jauhoseos vaahtoon siivilän läpi nuolijalla varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30-40 minuuttia.

Täytteen ohje:  
Levitä omenasose kostutetun pohjan päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka ja vaniljakreemijauhe. Sekoita tasaiseksi. Laita rahkaseosta omenasoseen päälle. Tee toinen kerros samalla tavalla. Kostuta lopuksi vielä päällimmäinen levy.

1 kommentti:

  1. Mahtava kiiltävä kinuskipinta. Olehan ylpeä siitä. Se ei ole ihan yksinkertainen juttu! Yksinkertaisuudessaan kovin kaunis kakku.

    VastaaPoista