27. huhtikuuta 2010

Puolukkapiirakkaa ja mustikkamuffinseja

Nämä nyt olivat tarjolla samalla tarjottimella, joten laitanpa tähän sitten molempien reseptit. Puolukkapiirakan ohje Myllyn Paras-sivustolta ja muffinsien ohje Marielta. Joitakin muutoksia tein resepteihin, jotenka laitan reseptit tähän siten miten itse ne tein.

Puolukkapiirakka (pellillinen)

200g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa

Päälle:
6 dl puolukoita

Muruseos:
100 g margariinisulaa
1,5 dl sokeria
4 dl kaurahiutaleita

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat vatkaten vaahtoon. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhot taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi kaurahiutaleet. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 min. Valmista sillä aikaa muruseos sekoittamalla sen aineet keskenään. Levitä puolukat puolikypsälle pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ja sen päälle muruseos. Jatka paistamista uunin keskitasolla vielä noin 15 minuuttia.


Valkosuklaa-mustikkamuffinsit

3 munaa
1 1/4 dl sokeria
100g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl maitoa/kermaa
100 g valkosuklaata
2 dl mustikoita

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Rouhi valkosuklaa hienoksi muruksi. Lisää jauhot ja maito/kerma vuorotellen taikinaan. Kääntele sekaan valkosuklaamurut ja sen jälkeen varovasti noin 3/4 mustikoista. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Ripottele pinnalle loput mustikat. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

6 kommenttia:

  1. Kokeilin puolukkapiirakkaa ja epäonnistui. Kesken piirakan nousun piti lisätä puolukat ja muruseos ja sitten pohja lätsähti. Harmi!

    VastaaPoista
  2. Etsin vaihtoehtoa aina tekemälleni mamman marjapiiralle, ja tämä oli täysi napakymppi, KIITOS!!! Ps. pidin piirakkaa n. 5min yliaikaa, että kaurakuorrutus sai kauniin värin ja rapsakoitui =)

    VastaaPoista
  3. onko väliä onko puolukat jäisiä vai sulia kun laittaa ne piirakkaan?

    anu

    VastaaPoista
  4. Muistaakseni laitoin puolukat ihan jäisinä piirakan päälle.

    VastaaPoista
  5. Puolukkapiirakka oli taivaallista! Lisäsin ohjeeseen hiukan kookoshiutaleita ja söin vaniljajäätelön kanssa, kiitos paljon!

    VastaaPoista
  6. Tällä ohjeella olen puolukkapiirakkaa tehnyt nyt pari vuotta. Raaka-aineet löytyy aina kaapista. Monessa ohjeessa piimää tai jotain sellaista mikä ei kuulu kaapin vakiotarvikkeisiin. Helppo ja hyvä ohje!

    VastaaPoista