7. lokakuuta 2009

Kinkkuinen voileipäkakku



Vielä kihlajaistarjoiluja. Tämä resepti on otettu Ulla Svenskin Unelmakakut-kirjasta. Käytin pelkkää paahtoleipää kakun pohjana ja ainakin omasta mielestä se oli vähän turhan höttöistä. Tumma leipä olisi saanut olla vähän tiiviimpää. Mutta muuten voileipäkakku oli ihan onnistunut.

8-10 ruisvuokaleipäpalaa
8-10 vaaleaa paahtoleipäpalaa

Täyte 1:
200g kinkkua
1 punainen paprika
2 dl kermaviiliä
100g juustoraastetta
2 rkl sinappia
200g ruohosipulituorejuustoa

Täyte 2:
150g maksapasteijaa
2 pientä maustekurkkua

Kostutus:
5 dl lihalientä

Kuorrutus:
200g sulatejuustoa
50g majoneesia

Koristeluun:
ohuita kinkkusiivuja
meetwurstisiivuja
tomaattiruusu
persiljaa
juustoraastetta

Keitä lihaliemi ja jäähdytä jääkaapissa. Valmista täytteet. Leikkaa kinkku ja paprika silpuksi ja lisää muut täytteen ainekset. Pilko maustekurkut pienemmäksi ja survo ne maksapasteijan kanssa sekaisin. Laita täytteet jääkaappiin odottamaan.

Levitä pöydälle reilusti kelmua ja laita sen päälle leivinpaperia. (Kokosin itse kakun suorakaiteen muotoiseen muovirasiaan.) Leikkaa leivistä reunat pois ja aseta leivinpaperin päälle 4-5 ruisvuokaleipäpalaa vierekkäin. Kostuta hyvin lihaliemellä. Peitä leivät puolella täytteen 1 määrästä. Laita päälle 4-5 paahtoleipää, kostuta hyvin. Lisää täyte 2 leiville. Laita toiset 4-5 ruisvuokapalaa täytteen päälle ja kostuta. Lisää loput täytteestä 1 leiville ja viimeiset 4-5 paahtoleipäpalaa.

Kostuta päällimmäiset leivät vielä hyvin ja kääri alla olevaan leivinpaperiin ja kelmuun. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Pakettia voi kääntää pari kertaa jääkaapissa, jotta kosteus menee koko kakun läpi.

Seuravana päivänä poista kelmu ja leivinpaperi ja leikkaa kakun reunat tasaisiksi. Notkista sulatejuusto majoneesilla ja levitä kakun päälle. Koristele kakku. Levitä juustoraastetta kakun reunoille. Kääri kinkku- ja meetwurstirullia kakun päälle. Asettele persiljaa leikkelesiivujen väliin.

Tomaattiruusu: Pese tomaatti hyvin ja kuori sitä kuorimaveitsellä kantaosasta aloittaen. Kierrä samalla tomaattia niin, että saat pitkän suikaleen. Kierrä kuorisuikale itsensä ympäri. Laita suikaleen pää ruusun sisään.

4 kommenttia:

  1. =D Luin päivityksistä tään sun otsikon et "Kiukkuinen voileipäkakku..." =D

    Komea kakku. Milloinhan sitä itse saisi voikkarin tehtyä??

    VastaaPoista
  2. Namnam.
    Kaikkea hyvää täällä. Käyhän osallistumassa blogissani kilpailuun :)

    VastaaPoista
  3. minkähän makusta ja merkkistä toi sun majoneesi on? vai onko se vaan perus majoneesi tuubi?

    VastaaPoista
  4. Ihan kaupanhyllyltä valikoitua perusmajoneesia olen käyttänyt, merkkikin tainnut aina vaihdella.

    VastaaPoista