19. toukokuuta 2009

Pätkiskakku

Tämä oli toinen kerta kun tein Pätkiskakkua. Ensimmäinen versio jonka tein muutama vuosi sitten oli niin kuivakkaa, että paljon mainostettu kakku osoittautui pettymykseksi. Joku aika sitten törmäsin jollakin keskustelupalstalla kakun reseptiin uudelleen ja vinkkeihin siitä, kuinka kakusta saadaan mehevämpi. Pätkiksiä saa laittaa reilusti, jotta ne maistuisivat kakussa. Tällä reseptillä tulen kyllä tekemään Pätkiskakkua jatkossa.

4-5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
150g margariinia
2 dl kermaviiliä
1 Pätkis mini bites-pussi (muutaman palan voi jättää koristelua varten)
3 munaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut Pätkis-palat sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää rasvan sekaan kermaviili ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Jauhoja ei kannata laittaa liikaa, ettei taikinasta tule tönkköä ja kakusta kuivahkoa. Sekoita seos huolella, taikinaa ei tarvitse kuitenkaan vatkata. Laita taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 45 minuuttia 175 asteessa.

Kuorrutus:
170g suklaata
100g margariinia

Sulata rasva ja lisää paloiteltu suklaa. Valuta kuorrutus valmiin kakun päälle. Kuorrutteen päälle voi laittaa vielä koristeeksi rouhittuja Pätkiksiä ja marsipaanikukkasia. (Kuvassa olevan kakun kuorrutukseen tein muistaakseni vajaan puolikkaan annoksen kuorrutusta.)

3 kommenttia:

  1. Hei, tuleeko leivinjauhetta todella kokonaista 1 rkl?

    VastaaPoista
  2. Piti tarkistaa jo muita Pätkiskakku-reseptejä ja kyllä ohjeissa näytti olevan 1 rkl (=3 tl) leivinjauhetta. Mutta todennäköisesti vähemmälläkin määrällä onnistuu.

    VastaaPoista