19. toukokuuta 2011

Angry birds-kakku


Tämä kakku tai tarkemmin koristeet oli kyllä melkoista näpertämistä. Vihaisista linnuista olin kyllä kuullut aikaisemmin, mutta tulipahan perehdyttyä nyt kunnolla aiheeseen. Kakku oli yllätys 11-vuotta täyttävälle pojalle, joka kyseisestä pelistä pitää.
 Possut. Nämä onnistui omasta mielestä aika hyvin.
 Ja lintuja.

Kakkuun tein pohjaksi kolmen munan kaakaopohjan 24cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Kakkupohjan leikkasin kahteen osaan ja väliin tuli täytteeksi mansikkakerma-rahka-mariannecrush-täyte. Pohjia kostutin vaniljamaidolla. Päällä vihreä marsipaani, jonka alla on sokerikreemi. Linnut ja possut marsipaania, lisäksi koristeina on suklaarusinoita, suklaavohvelikeksejä sekä Kinder-munan puolikas.

7. toukokuuta 2011

Mariannekakku


Muutama kakku on taas odottanut julkaisua jonkin aikaa. Tässä kakussa pohjana kaakaokakkupohja, täytteenä mariannetäyte, päällä marsipaani ja kermapursotukset Flora vispin ja maitorahkan sekoitusta. Koristekukkaset marsipaania ja sokerimassaa sekä lisänä vielä mariannekuulia.

Mansikka-valkosuklaa-daimkakku


Tässä teemana luokanopettaja ja insinööri, jotka yritin yhdistää samaan kakkuun. Kakun pohja perussokerikakkupohja, välissä mansikkatäyte ja valkosuklaa-daimtäyte. Päällä marsipaani ja reunapursotukset Flora vispin ja maitorahkan sekoitusta.

15. huhtikuuta 2011

Dominokakku

Tämä kakku päätyi kokeiluun, kun vakimarketissamme jaettiin ilmatteeksi dominokeksejä ja niiden mukana annettiin vielä reseptilappu, josta tämä ohje on siis napattu.

Pohja ja päällinen:
175g Domino-keksejä

Täyte:
5 liivatelehteä
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
1-2 rkl vettä

Murusta keksit. Laita puolet keksinmuruista halkaisijaltaan 18-20cm irtovuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi pohjalla. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike, vatkaa joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Kiehauta vesi, liuota liivatteet kuumaan veteen ja lisää neste täytteeseen. Kaada täyte keksimurupojan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään n. 4 tunniksi tai yön yli. Ripottele loput keksimurut pinnalle.

Raitakakku 2

Mies täytti pyöreitä, joten tein hänelle tämän kakun töihin vietäväksi. Kakku on tehty suurinpiirtein samalla lailla kuin tämä raitakakku. Tällä kertaa kakussa on vain kaksi täytekerrosta ja pieniä muutoksia täytteissä.

Pohja:
n. 200g Digestive-keksejä
n. 75g margariinia

Täytemousse:
5 dl kuohukermaa
200g vaniljarahkaa

Täyte1:
4 liivatetta
250g pakastemansikoita
0,5 dl sokeria

Täyte2:
2 liivatetta
130g valkosuklaata
120g smetanaa
1 rkl vettä

Peitä halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimella ja yhdistä ne voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Jaa vaahto kahteen yhtä suureen osaan.

Täyte 1:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Kuumenna n. puolet soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita ensimmäiseen vaahtopuolikkaaseen liivate-mansikkasose, loput mansikkasoseesta ja sokeri. Kaada vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 15 minuuttia.

Täyte2:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita toiseen vaahtopuolikkaaseen suklaasula ja smetana. Kiehauta vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

22. helmikuuta 2011

Ristiäiskakku


Tämän kakun tein kastejuhlaan. Pionilaakso-blogista löysin tossujen ohjeen ja siellä on myös hyvä ohje vaahtokarkkikuorrutteen tekemiseen. Useampi koekappale tossuja tuli tehtyä ja kakun päälle päätyneissä tossuissakin oli vähän rosoisuutta. Tossut tein tosiaan marsipaanista ja se oli hieman liian pehmeää ja hitaasti kuivuvaa tähän tarkoitukseen omasta mielestä.

Pohja:
Sokerikakkupohja

Kostutus:
Maito ja vaniljasokeri

Täytteet:
Vadelmatäyte
Mustikkatäyte

Kuorrutus:
Sokerikreemi
Vaahtokarkkikuorrute
Koristeet marsipaania ja sokerimassaa

21. helmikuuta 2011

Raitakakku

Tämän kakun ideana on päällekkäiset erimakuiset kerrokset. Alkuperäinen ohje on Kinuskissalta. Itsellä tuli  suhteessa enemmän mansikkaa kuin vadelmaa täytteeseen, joten kerroksista tuli liian samanväriset ja raidat ei erotu niin selvästi. Jokaisen kerroksen tulisi olla selvästi eri sävyinen. Alla ohje Kinuskikissan mukaan.

Pohja:
180 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia

Täytemousse:
6 dl kuohukermaa
300 g vaniljatuorejuustoa

Täyte 1:
1,5 liivatetta
130 g valkosuklaata
120 g smetanaa
1 rkl vettä

Täyte 2:
3 liivatetta
200 g mansikoita
0,5 dl sokeria

Täyte 3:
3 liivatetta
200 g vadelmia
0,5 dl sokeria

Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimella ja yhdistä ne voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Jaa vaahto kolmeen yhtä suureen osaan.

Täyte 1:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita ensimmäiseen vaahtokolmannekseen suklaasula ja smetana. Kiehauta vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia ennen seuraavaa kerrosta.

Täyte 2:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Kuumenna n. 1 dl soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita toiseen vaahtokolmannekseen liivate-mansikkasose, loput mansikkasoseesta ja sokeri. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa jälleen n. 15 minuuttia.

Täyte 3:
Toimi kuten mansikkatäytteen kanssa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat. Kuumenna n. 1 dl soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita viimeiseen vaahtokolmannekseen liivate-vadelmasose, loput vadelmasoseesta ja sokeri. Kaada vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia ennen vuoasta irrottamista.