11. lokakuuta 2012

Suklaakakku

Kesän alussa kotiin tuli Valion lehtinen, jossa tämä resepti oli. Suklaan ja mangon yhdistelmä oli kyllä itselle mieleen.

Pohja:
150g suklaa-cookiekeksejä
50g voita
½ dl hasselpähkinärouhetta

Täyte:
2 liivatelehteä
1 prk vaahtoutuvaa suklaakermaa (Valio)
100g taloussuklaata
2 rasiaa mangotuorejuustoa (Valio à200g)
2 tl vaniljasokeria

Koristeeksi:
suklaarouhetta

Hienonna keksit. Sulata voi. Yhdistä keksimuru, voisula ja pähkinärouhe. Painele seos kevyesti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet pehmiämään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuuston joukkoon. Lisää myös vaniljasokeri. Sulata liivatteet ruokalusikalliseen kiehautettua vettä. Sekoita liivateneste tuorejuusto-suklaaseokseen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti