Muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250g voisulaa
Pohjataikina:
2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna
Täyte:
1 l raparperipaloja
500g rahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
1/3 muruseoksesta
Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos
kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä
kolmannes pinnalle ripoteltavaksi. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Ripottele
pohjataikinan päälle noin litra raparperipaloja. Sekoita
rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle.
Ripottele loput muruseoksesta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa
uunissa noin 45 minuuttia.
Kuulostaa hyvältä ohjeelta! Voisin tätä kokeilla myös omenasta.
VastaaPoistaIhana ohje!
VastaaPoistaMinullakin tällä viikolla suunnitteilla raparperipiirakka, tosin se menee ravintolapäivään tarjolle ;)