11. elokuuta 2012

Raparperipiirakka

Raparperipiirakkaa tämän Kotilieden nettisivuilta löytyvän ohjeen mukaan.

Muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250g voisulaa

Pohjataikina:
2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna

Täyte:
1 l raparperipaloja
500g rahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
1/3 muruseoksesta

Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperipaloja. Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele loput muruseoksesta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä ohjeelta! Voisin tätä kokeilla myös omenasta.

    VastaaPoista
  2. Ihana ohje!

    Minullakin tällä viikolla suunnitteilla raparperipiirakka, tosin se menee ravintolapäivään tarjolle ;)

    VastaaPoista