5. marraskuuta 2010

Wiener nougat-keksit

Kaapissa oli pussi Wiener nougat crushia ja eikun googleen etsimään mitä siitä tekisi. Lopputuloksena syntyi nämä keksit. Ohje täältä.

150 g voita
1 muna
1,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 pussi (150g) Wiener-nougat crushia

suklaata koristeluun

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää wienernougatrouhe ja kääntele tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina noin puoleksi tunniksi jääkaappiin, jotta sitä olisi helpompi käsitellä. Pyörittele jähmeästä taikinasta palloja jauhoja apuna käyttäen (noin 2-3cm halkaisija) ja asettele leivinpaperilla peitetylle uunipellille sekä litistä sopivasti. Jätä pallojen väliin riittävästi tilaa, koska keksit leviävät paistuessaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 7-8 minuuttia tai kunnes ovat kauniin värisiä. Koristele jäähtyneet keksit suklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti