2. tammikuuta 2010

Jääsuklaa


Joskus lapsuudessa muistan syöneeni serkun luona jääsuklaata. Parikymmentä vuotta piti odottaa ennenkuin sain itse jääsuklaata tehtyä. Alkuperäinen ohje täällä.

(n. 50 kpl)

200 g tummaa suklaata
100 g kookosrasvaa
2-4 tippaa piparminttuöljyä

Sulata suklaa ja kookosrasva erikseen ja jäähdytä niitä hetken aikaa. Sekoita suklaa ja rasva keskenään ja mausta piparminttuöljyllä. Kaada seos pieniin makeisvuokiin ja pane ne kylmään kovettumaan.

3 kommenttia:

  1. tuliko karkeista täysin kovia ?
    Mä kun kokeilin ohjeella missä oli myös tomusokeria ja kananmunia. Ne oli ku purkkaa ! veny ja vanu ! :/ eikä ollut kyllä samoja mitä lapsena tuli syötyä !

    VastaaPoista
  2. Ei karkit kyllä olleet kovia, vaan pehmeitä ja rupeavat sulamaan heti sormissa. Näissä ei ollut kyllä mitään purkkamaista. :)

    VastaaPoista
  3. Tai siis kylmänähän suklaa on jämäkkää, mutta eivät nämä kivikovia ole.

    VastaaPoista