25. joulukuuta 2011

Hyvää Joulua!

Jouluntoivotukset tämän kakun myötä!

Pohja:
4 munan sokerikakkupohja

Kostutus:
maito+vaniljasokeri

Täyte:
Kinuskikissan luumutäyte (luumusoseen tilalla käytin luumumarmeladia)

Kuorrutus:
Kinuskikissan sokerikreemi
marsipaani

13. joulukuuta 2011

Serinakakut

Pirkka-lehdestä 12/2011 nappasin tämän reseptin. Ohjeessa oli koristeena mantelirouhetta, mutta kun sitä ei ollut, niin laitoin vain raesokeria.

60 kpl

200g voita
1,5dl fariinisokeria
1 kananmuna
3,5-4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Voiteluun:
1 kananmuna

Koristeeksi:
mantelirouhetta
(raesokeria)

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Jaa taikina puoliksi ja leivo puolikkaat kerrallaan. Muotoile taikinasta tanko ja jaa tanko 30 tasakokoiseen palaan. Pyöritä palat palloiksi. Nosta pikkuleivät pellille leivinpaperin päälle ja litistä niitä hieman. Paina haarukalla ristikkäiskuviot pikkuleivän pintaan.

Voitele pikkuleivät munalla ja koristele mantelirouheella sekä halutessa raesokerilla. Paista 175 asteessa uunin ylätasolla noin 10 minuuttia.

Suklaapalat

Tutkiskelin mitä kuiva-ainekaappi on syönyt ja yritin käyttää pois pitempään siellä olleita aineksia. Sen seurauksena syntyivät nämä suklaapalat. Ohje Yhteishyvän ruoka-sivustolta.

150g margariinia
3dl ruokokidesokeria
3 kananmunaa
2,5dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
50g margariinia
4dl tomusokeria
1rkl kaakaojauhetta
2rkl vettä

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun noin 25 x 30 cm:n kokoiseen uunivuokaan. Paista pohjaa 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Valmista kuorrute. Sulata margariini ja sekoita muiden aineiden kanssa tasaiseksi. Levitä kuorrute hieman jäähtyneen piirakan päälle.

30. marraskuuta 2011

Angry Birds-kakku II


Tässä toinen AB-kakku hieman yksinkertaisemmalla koristelulla. Ensimmäinen AB-kakku löytyy täältä. Pohjana oli vaalea neljän munan kakkupohja ja täytteenä mansikkamousse. Kaikki koristelut ovat marsipaania.

Pohja:
4 munan kakkupohja

Kostutus:
maito+vaniljasokeri

Täyte:
4 dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
250g mansikoita
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä

Kuorrutus:
sokerikreemi
marsipaani

Koristeet:
marsipaania

29. marraskuuta 2011

Kesäkurpitsasuklaakakku

Tämän kakun tein jo alkusyksystä, ohje on jostakin ilmaisjakelulehdestä napattu. Kasvattelin kesällä viljelypalstalla kesäkurpitsaa jota tulikin sitten yllättävän paljon. Piti sitten etsiä suolaisia että makeita reseptejä, joihin kurpitsaa saisi käytettyä.

6 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1,5 dl kaakaojauhetta
2 dl ruokaöljyä
5 dl raastettua kesäkurpitsaa
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Raasta kesäkurpitsa kuorineen karkeaksi raasteeksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään joko yleiskoneella tai sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti.

Kesäkurpitsasatoa

Tuomisia Yhdysvalloista

Blogi on viettänyt hiljaiseloa taas muutaman kuukauden. Lokakuussa tuli lomailtua Los Angelesissa muutama viikko, joten leipominen jäi lokakuun osalta vähiin. Mutta sen jälkeen onkin tullut kakkuiltua/leivottua taas jonkin verran. Kuvia ja reseptejä on tulossa ainakin osasta tuotoksista.

Ja pitihän sieltä jenkeistäkin etsiä leivontatarvikkeita. Ennen matkaa löysin yhdestä leivonta-aiheisesta blogista vinkin Michaels-nimisestä askartelutarvikeliikkeestä, jossa myydään Wiltonin leivontatarvikkeita. Kahdesta liikkeestä tulikin sitten hankittua täydennystä leivontatarvikepakkiin. Mukaan tarttui muffinsivuokia, silikonimuotteja, kirjainmuotit, tyllapakkaus, värejä, sokerihelmiä, siveltimiä, tussit, muotoilusieni ja palettiveitsi.

30. syyskuuta 2011

Suklaajuustokakku

Tätä kakkua on tullut tehtyä jo monta kertaa, mutta kuvaa en ole saanut siitä ikinä napattua. Nyt viimeinkin sain tilanteen korjattua. Kuvan kakku tehty halkaisijaltaan noin 20cm irtopohjavuokaan. Resepti otettu Chocomumin blogista ja kakku tehty pienin muutoksin kyseisestä reseptistä.

Pohja:
1 pkt (175g) minttudominoita
50 g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
150g tummaa suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
0,75-1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
2 dl kuohukermaa

Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Liuota kuiviksi puristetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Sulata suklaa. Sekoita tuorejuustoon puolet sokerista, vaniljasokeri, keltuaiset, suklaa ja liivateseos. Vatkaa valkuaiset lopun sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Yhdistä vaahdot suklaa-tuorejuustoseokseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään.