13. joulukuuta 2011

Suklaapalat

Tutkiskelin mitä kuiva-ainekaappi on syönyt ja yritin käyttää pois pitempään siellä olleita aineksia. Sen seurauksena syntyivät nämä suklaapalat. Ohje Yhteishyvän ruoka-sivustolta.

150g margariinia
3dl ruokokidesokeria
3 kananmunaa
2,5dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
50g margariinia
4dl tomusokeria
1rkl kaakaojauhetta
2rkl vettä

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun noin 25 x 30 cm:n kokoiseen uunivuokaan. Paista pohjaa 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Valmista kuorrute. Sulata margariini ja sekoita muiden aineiden kanssa tasaiseksi. Levitä kuorrute hieman jäähtyneen piirakan päälle.

30. marraskuuta 2011

Angry Birds-kakku II


Tässä toinen AB-kakku hieman yksinkertaisemmalla koristelulla. Ensimmäinen AB-kakku löytyy täältä. Pohjana oli vaalea neljän munan kakkupohja ja täytteenä mansikkamousse. Kaikki koristelut ovat marsipaania.

Pohja:
4 munan kakkupohja

Kostutus:
maito+vaniljasokeri

Täyte:
4 dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
250g mansikoita
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä

Kuorrutus:
sokerikreemi
marsipaani

Koristeet:
marsipaania

29. marraskuuta 2011

Kesäkurpitsasuklaakakku

Tämän kakun tein jo alkusyksystä, ohje on jostakin ilmaisjakelulehdestä napattu. Kasvattelin kesällä viljelypalstalla kesäkurpitsaa jota tulikin sitten yllättävän paljon. Piti sitten etsiä suolaisia että makeita reseptejä, joihin kurpitsaa saisi käytettyä.

6 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1,5 dl kaakaojauhetta
2 dl ruokaöljyä
5 dl raastettua kesäkurpitsaa
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Raasta kesäkurpitsa kuorineen karkeaksi raasteeksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään joko yleiskoneella tai sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti.

Kesäkurpitsasatoa

Tuomisia Yhdysvalloista

Blogi on viettänyt hiljaiseloa taas muutaman kuukauden. Lokakuussa tuli lomailtua Los Angelesissa muutama viikko, joten leipominen jäi lokakuun osalta vähiin. Mutta sen jälkeen onkin tullut kakkuiltua/leivottua taas jonkin verran. Kuvia ja reseptejä on tulossa ainakin osasta tuotoksista.

Ja pitihän sieltä jenkeistäkin etsiä leivontatarvikkeita. Ennen matkaa löysin yhdestä leivonta-aiheisesta blogista vinkin Michaels-nimisestä askartelutarvikeliikkeestä, jossa myydään Wiltonin leivontatarvikkeita. Kahdesta liikkeestä tulikin sitten hankittua täydennystä leivontatarvikepakkiin. Mukaan tarttui muffinsivuokia, silikonimuotteja, kirjainmuotit, tyllapakkaus, värejä, sokerihelmiä, siveltimiä, tussit, muotoilusieni ja palettiveitsi.

30. syyskuuta 2011

Suklaajuustokakku

Tätä kakkua on tullut tehtyä jo monta kertaa, mutta kuvaa en ole saanut siitä ikinä napattua. Nyt viimeinkin sain tilanteen korjattua. Kuvan kakku tehty halkaisijaltaan noin 20cm irtopohjavuokaan. Resepti otettu Chocomumin blogista ja kakku tehty pienin muutoksin kyseisestä reseptistä.

Pohja:
1 pkt (175g) minttudominoita
50 g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
150g tummaa suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
0,75-1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
2 dl kuohukermaa

Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Liuota kuiviksi puristetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Sulata suklaa. Sekoita tuorejuustoon puolet sokerista, vaniljasokeri, keltuaiset, suklaa ja liivateseos. Vatkaa valkuaiset lopun sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Yhdistä vaahdot suklaa-tuorejuustoseokseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

7. elokuuta 2011

Hääkakut

Hääkakkuja valkoisen, hopean ja hennon vaaleanpunaisen sävyissä. Tämä oli kyllä isoin projekti tähän mennessä ja erityisesti kerroskakun tekeminen jännitti erityisesti. Mutta lopputulokseen olen kyllä tyytyväinen. Kerroskakun kahdessa alimmassa kerroksessa on muovisia onttoja tukiputkia sekä kerrosten välissä kakkupahvit.

Kakkupohjina oli perinteiset sokerikakkupohjat ja kostututukseen käytin vaniljamaitoa. Kuorrutuksena vaahtokarkkimassaa, jonka alla oli kermavaahtoa. Täytteinä kakuissa oli mustikkaa ja vaniljakreemiä. Kakut olivat laktoosittomia. Ja alla olevat reseptit ovat Kinuskissan blogista olevista resepteistä muokattuja. Täytteet on sopivia halkaisijaltaan n.24 cm kokoisen täytekakun yhteen väliin.

Mustikkatäyte:
2 dl kuohukermaa
100g maitorahkaa
3 liivatetta
200g mustikoita
0,5 dl sokeria
2tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mustikat. Kuumenna mustikkasose kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita vaahtoon liivate-mustikkasose ja sokeri. Kaada vuokaan ja anna hyytyä hetki jääkaapissa.

Vaniljatäyte:
2 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2,5 dl kevytmaitoa
1 keltuainen
2tl vaniljasokeria
1,5 dl kuohukermaa
n. 0,5 dl vaniljakreemijauhetta

Sekoita sokeri ja perunajauhot kattilassa. Lisää joukkoon maito pienissä erissä sekoitellen. Vatkaa joukkoon keltuainen. Lisää vaniljasokeri. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vaniljasokeria. Anna kiisselin jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä vaniljakastikkeen kanssa. Lisää seokseen vaniljakreemijauhetta, kunnes se on riittävän jämäkkää pohjan päälle levitettäväksi.

19. heinäkuuta 2011

Koekakku

Tässä äärimmäisen ruma kakku, jonka koristeluun panostin vain nakkelemalla kukkia päälle. Päällimmäinen kakkukin on liian iso. Mutta tarkoituksena olikin kokeilla vain kerroskakun rakennetta ja täytteitä. Täytteinä siis mustikka- ja vaniljatäytettä laktoosittomana.