30. marraskuuta 2011

Angry Birds-kakku II


Tässä toinen AB-kakku hieman yksinkertaisemmalla koristelulla. Ensimmäinen AB-kakku löytyy täältä. Pohjana oli vaalea neljän munan kakkupohja ja täytteenä mansikkamousse. Kaikki koristelut ovat marsipaania.

Pohja:
4 munan kakkupohja

Kostutus:
maito+vaniljasokeri

Täyte:
4 dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
250g mansikoita
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä

Kuorrutus:
sokerikreemi
marsipaani

Koristeet:
marsipaania

29. marraskuuta 2011

Kesäkurpitsasuklaakakku

Tämän kakun tein jo alkusyksystä, ohje on jostakin ilmaisjakelulehdestä napattu. Kasvattelin kesällä viljelypalstalla kesäkurpitsaa jota tulikin sitten yllättävän paljon. Piti sitten etsiä suolaisia että makeita reseptejä, joihin kurpitsaa saisi käytettyä.

6 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1,5 dl kaakaojauhetta
2 dl ruokaöljyä
5 dl raastettua kesäkurpitsaa
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Raasta kesäkurpitsa kuorineen karkeaksi raasteeksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään joko yleiskoneella tai sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti.

Kesäkurpitsasatoa

Tuomisia Yhdysvalloista

Blogi on viettänyt hiljaiseloa taas muutaman kuukauden. Lokakuussa tuli lomailtua Los Angelesissa muutama viikko, joten leipominen jäi lokakuun osalta vähiin. Mutta sen jälkeen onkin tullut kakkuiltua/leivottua taas jonkin verran. Kuvia ja reseptejä on tulossa ainakin osasta tuotoksista.

Ja pitihän sieltä jenkeistäkin etsiä leivontatarvikkeita. Ennen matkaa löysin yhdestä leivonta-aiheisesta blogista vinkin Michaels-nimisestä askartelutarvikeliikkeestä, jossa myydään Wiltonin leivontatarvikkeita. Kahdesta liikkeestä tulikin sitten hankittua täydennystä leivontatarvikepakkiin. Mukaan tarttui muffinsivuokia, silikonimuotteja, kirjainmuotit, tyllapakkaus, värejä, sokerihelmiä, siveltimiä, tussit, muotoilusieni ja palettiveitsi.