19. kesäkuuta 2011

Synttärikakkuja prinsessa-teemalla

Tässä täytekakut 3-vuotissynttäreille. Toiveena oli samantyyppinen koristelu kuin aiemmin tekemässäni ristiäiskakussa. Lisäksi toiveena oli keltainen väri sekä kruunut. Toivottavasti nämä olivat tarpeeksi prinsessamaisia.
 Koristeluista tein hieman erilaiset.
 Molemmat kakut ovat siis muuten samanlaiset, mutta koristelu on hieman erilainen molemmissa. Pohjana sokerikakkupohja, kostutus vaniljasokerilla maustettu maito, täytteenä raitakakun mansikkatäyte, kakun kuorrutus vaahtokarkkimassaa. Kakun ja kuorrutteen välissä on vielä kerros vaahdotettua kermaa. Koristeet marsipaania ja/tai vaahtokarkkimassaa.

Poikien kakut

Nämä kakut tein teini-ikäisille pojille, jotka viettivät syntymäpäiviään. Koristelut ja maut tehty poikien mieltymysten mukaan. Pleikka-peleistä pitävälle suklaakakkua ja musiikkia kuuntelevalle mansikkakermakakkua. Olipas jotenkin hankala miettiä koristeluita poikien kakkuun. En halunnut tehdä liian koristeilla ja kukkasilla ympättyjä kakkuja, kun tuntuu että sitten ne menevät liian tyttömäisiksi, joten tällä kertaa koristeluissa oli hyvin yksinkertainen linja.
Suklaakakku, jossa pohjana 6 munan kaakaokakkupohja. Kostutus vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Täytteenä on kuohukermaa ja tummaa suklaata. Lisäksi kuorrutukset ovan myös kuohukerman ja tumman suklaan seosta hieman eri tavalla tehtynä.
Mansikkakermakakku, jossa pohjana 6 munan sokerikakkupohja. Kostutus vaniljasokerilla maustettu maitoa. Täytteenä mansikkarahkaa (kuohukerma, maitorahka, mansikkasose, liivate ja sokeri). Päällä kuorrutteena sokerikreemi (tomusokeria, vaniljasokeria, suolatonta voita ja tilkka vettä) sekä sivut kuorrutettu kuohukermalla, jossa oli myös hieman rahkaa mukana.

2. kesäkuuta 2011

Hello Kitty-kakku


Tässä täytekakkua mansikkatäytteellä 6-vuotiaalle tytölle. Pohjana neljän munan sokerikakkupohja, kostutus vaniljamaitoa ja täytteenä sovellus raitakakun mansikkatäytteestä. Päällä kuorrutuksena sokerikreemi, jossa käytetty myös mansikkatomusokeria ja reunat pursotettu Flora vispin ja maitorahkan sekoituksella. Hello Kitty-koriste marsipaania.