Opiskelukaverini meni naimisiin elokuussa ja sain tehdä kahvipöytään tarjolle voileipäkakut. Tämän lihakakun ohje on otettu Elämä makeaksi-blogista. Kuvan kakku on tehty kolminkertaisena alla olevasta reseptistä ja kakun kokosin suorakaiteen muotoiseen säädettävään vuokaan, jonka avulla kakkuun sai tasaiset reunat. Täytettä 1 tulee ohjeen mukaan aika runsaasti, joten sitä voi tehdä vähän vähemmänkin. Kuvan on ottanut häissä kuvannut henkilö.
8 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
8 viipaletta ruispaahtoleipää
täyte 1:
200g kermaviiliä
200g ruohosipulituorejuustoa
150 g emmental-juustoraastetta
400 g palvikinkkua silputtuna
1 punainen paprika silputtuna
1 ruukku ruohosipulia silputtuna
1 dl majoneesia
1-2 rkl sinappia
täyte 2:
200g wanhanajan maksamakkaraa
1 iso suolakurkku
kostutus:
noin 3-4 dl lihalientä
kuorrutus:
400 g ruohosipulituorejuustoa
Leikkaa leivistä reunat pois. Valmista täytteet sekoittamalla niihin tulevat ainekset keskenään.
Laita ruispaahtoleipää kelmun päälle alimmaiseksi kerrokseksi ja kostuta. Levitä puolet täytteen 1 määrästä leipäkerroksen päälle. Laita vaalea leipäkerros ja kostuta se. Levitä täyte 2 kokonaan leipien päälle. Lisää tumma leipäkerros päälle, kostuta ja levitä loput täytteestä 1 leipien päälle. Lisää vielä viimenen leipäkerros päälle ja kostuta. Nosta kelmu kakun päälle ja siirrä kakku jääkaappiin yön yli maustumaan.
Kuorruta kakku ruohosipulituorejuustolla ja koristele esimerkiksi herneeversoilla, tomaattiruusuilla ja kinkkurullilla.