25. syyskuuta 2010

Lihavoileipäkakku

Opiskelukaverini meni naimisiin elokuussa ja sain tehdä kahvipöytään tarjolle voileipäkakut. Tämän lihakakun ohje on otettu Elämä makeaksi-blogista. Kuvan kakku on tehty kolminkertaisena alla olevasta reseptistä ja kakun kokosin suorakaiteen muotoiseen säädettävään vuokaan, jonka avulla kakkuun sai tasaiset reunat. Täytettä 1 tulee ohjeen mukaan aika runsaasti, joten sitä voi tehdä vähän vähemmänkin. Kuvan on ottanut häissä kuvannut henkilö.

8 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
8 viipaletta ruispaahtoleipää

täyte 1:
200g kermaviiliä
200g ruohosipulituorejuustoa
150 g emmental-juustoraastetta
400 g palvikinkkua silputtuna
1 punainen paprika silputtuna
1 ruukku ruohosipulia silputtuna
1 dl majoneesia
1-2 rkl sinappia

täyte 2:
200g wanhanajan maksamakkaraa
1 iso suolakurkku

kostutus:
noin 3-4 dl lihalientä

kuorrutus:
400 g ruohosipulituorejuustoa

Leikkaa leivistä reunat pois. Valmista täytteet sekoittamalla niihin tulevat ainekset keskenään.
Laita ruispaahtoleipää kelmun päälle alimmaiseksi kerrokseksi ja kostuta.  Levitä puolet täytteen 1 määrästä leipäkerroksen päälle. Laita vaalea leipäkerros ja kostuta se. Levitä täyte 2 kokonaan leipien päälle. Lisää tumma leipäkerros päälle, kostuta ja levitä loput täytteestä 1 leipien päälle. Lisää vielä viimenen leipäkerros päälle ja kostuta. Nosta kelmu kakun päälle ja siirrä kakku jääkaappiin yön yli maustumaan.

Kuorruta kakku ruohosipulituorejuustolla ja koristele esimerkiksi herneeversoilla, tomaattiruusuilla ja kinkkurullilla.

Kasvisvoileipäkakku

Tämän kakun tein opiskelukaverini häihin. Resepti on Kinuskikissan kreikkalainen voileipäkakku. Alkuperäinen resepti, joka on alla, on tarkoitettu 10 hengelle. Kuvassa oleva kakku on tehty kolminkertaisena. Kuvan on ottanut häissä kuvannut henkilö.

12 täysjyväpaahtoleipää

Feta-paprikatäyte:
90 g fetaa
0,5 punasipuli
1 dl rucolaa
1 punainen paprika
100 g maustamatonta tuorejuustoa
60 g smetanaa
mustapippuria
100 g aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna

Kurkku-valkosipulitäyte:
20 cm tuorekurkkua
60 g smetanaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 valkosipulinkynsi

Kostutus:
n. 1,5 dl sitruunavettä (josta sitruunamehua n. ¼ dl)

Kuorrutus:
300-400 g maustamatonta tuorejuustoa
maitoa

Raasta kurkku ja laita se siivilään valumaan. Valuta lisäksi aurinkokuivatuista tomaateista suurin osa öljystä pois. Hienonna feta, punasipuli ja rucola. Leikkaa paprika kuutioiksi. Yhdistä kaikki feta-paprikatäytteen ainekset keskenään aurinkokuivattuja tomaatteja lukuun ottamatta.

Valmista toinen täyte yhdistämällä kurkkuraaste, smetana ja tuorejuusto keskenään. Purista joukkoon valkosipulinkynsi.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Kokoa kakku asettamalla neljä leipää tiiviisti vierekkäin. Kostuta sitruunavedellä. Levitä päälle feta-paprikatäyte ja ripottele pinnalle aurinkokuivatut tomaatit.

Laita päälle toinen kerros paahtoleipiä ja kostuta. Levitä tähän väliin kurkku-valkosipulitäyte. Laita päällimmäiseksi loput neljä paahtoleipää ja kostuta. Suojaa kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa mieluiten yön yli.
Ohenna kuorrutteeseen tulevaa tuorejuustoa maidolla sopivaksi. Peitä kakku tuorejuustolla ja koristele täytteeseen sopivilla aineksilla.

Vaniljakreemimuffinsit

Teki mieli tehdä jotakin johon voisi käyttää vaniljakreemijauhetta. Googlettelun jälkeen löytyi tämä resepti Vaahteran luomukset- blogista täältä. Alkuperäisessä ohjeessa oli, että taikina on 9 muffinsiin, mutta itselläni taikina riitti hyvin myös 12 muffinsiin.

12 kpl

3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
2 munaa
100g margariinia

1 dl vaniljakreemijauhetta
2,5 dl kylmää vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää nestemäiset aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina vuokiin. Valmista kreemi sekoittamalla kreemijauhe ja vesi vispilällä. Laita kreemiä jokaisen muffinsin keskelle. Paista muffinseja noin 14 minuuttia 200 asteessa.

Mökkiolympia-kakku II

Kesän aikana ei olekaan tullut päivityksiä tehtyä ja kameraan on kertynyt muutamia kuvia, joita tänne vähitellen lisäilen. Kesän leipomuksista aloitan tällä Mökkiolympialaisiin tehdyllä kakulla, jonka ulkonäköön ei ole kyllä juurikaan panostettu. Päällä kaulittua sokerimassaa, johon on pastavärillä kirjoitettu teksti ja kukat olivat ylijäämäkukkia, jotka tein toista kakkua varten. Kakun tein muuten edellisenä iltana kotona valmiiksi, mutta kerma'koristelun' mökillä seuraavana päivänä.