27. huhtikuuta 2010

Synttärikakkua


Tämä kakku oli tarjolla minun ja mieheni syntymäpäiväkahvitteluilla. Ja täytyy sanoa, että ei kyllä edelleenkään luonnistu minulta nuo reunapursotukset. Reunoille tuli taas hätäiset paikkausyritykset, jotka ei alunperin ollut edes suunnitelmissa.  Päällykiehkuroihin olen sentään tyytyväinen. Kaulittavat massat on kyllä enemmän minun mieleen kakkujen kuorrutteena. Kinuskin keittoa kokeilin myös ja ihan kohtuullisesti se onnistui, vaikka vielä jäi hieman petrattavaa. Mutta ulkonäöllisistä seikoista huolimatta kakku oli kuitenkin muuten onnistunut.

Pohja:
3 munan sokerikakkupohja

Kostutus:
maito ja vaniljasokeri

Täyte:
omenasosetta
2 prk Valion vaniljarahkaa
4 dl kuohukermaa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta

Kuorrutus:
kinuski
1 prk Flora vispiä
n. 1 rkl vaniljakreemijauhetta

Sokerikakkupohja:
Ota kaksi samanlaista juomalasia. Riko kananmunat toiseen lasiin ja mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria tai vähän vähemmän kuin kanamunia on. Kaada sokeri kulhoon. Mittaa lasiin seuraavaksi vehnäjauhoja ja perunajauhoja (esim. puolet ja puolet) ja taas saman verran kuin kananmunia on toisessa lasissa. Lisää vielä vajaa teelusikallinen leivinjauhetta. Kaada munat sokerin joukkoon kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää jauhoseos vaahtoon siivilän läpi nuolijalla varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30-40 minuuttia.

Täytteen ohje:  
Levitä omenasose kostutetun pohjan päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka ja vaniljakreemijauhe. Sekoita tasaiseksi. Laita rahkaseosta omenasoseen päälle. Tee toinen kerros samalla tavalla. Kostuta lopuksi vielä päällimmäinen levy.

Puolukkapiirakkaa ja mustikkamuffinseja

Nämä nyt olivat tarjolla samalla tarjottimella, joten laitanpa tähän sitten molempien reseptit. Puolukkapiirakan ohje Myllyn Paras-sivustolta ja muffinsien ohje Marielta. Joitakin muutoksia tein resepteihin, jotenka laitan reseptit tähän siten miten itse ne tein.

Puolukkapiirakka (pellillinen)

200g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa

Päälle:
6 dl puolukoita

Muruseos:
100 g margariinisulaa
1,5 dl sokeria
4 dl kaurahiutaleita

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat vatkaten vaahtoon. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhot taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi kaurahiutaleet. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10 min. Valmista sillä aikaa muruseos sekoittamalla sen aineet keskenään. Levitä puolukat puolikypsälle pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ja sen päälle muruseos. Jatka paistamista uunin keskitasolla vielä noin 15 minuuttia.


Valkosuklaa-mustikkamuffinsit

3 munaa
1 1/4 dl sokeria
100g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl maitoa/kermaa
100 g valkosuklaata
2 dl mustikoita

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Rouhi valkosuklaa hienoksi muruksi. Lisää jauhot ja maito/kerma vuorotellen taikinaan. Kääntele sekaan valkosuklaamurut ja sen jälkeen varovasti noin 3/4 mustikoista. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Ripottele pinnalle loput mustikat. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

Tortillarullat

Näissä on muuten sama idea kuin aikaisemmin tehdyissä rieskarullissa, mutta nyt rullat on tehty vain tortillalevyistä. Vasemmalla savukinkku- ja oikealla metwurstitäyte.

Kinkkurullat:
tortillalevyjä
ruohosipuli-tuorejuustoa
savukinkkuleikkelettä
jääsalaattia

Metwurstirullat:
tortillalevyjä
aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
metwurstia
jääsalaattia

Kanan lento -broileripiirakka

Etsiskelin Valion sivuilta broileripiirakka-reseptejä ja päädyin tähän vaihtoehtoon ihan vain hauskan nimen takia. Oli kyllä todella hyvää. Alkuperäinen ohje on täällä. Laitoin kaksinkertaisen määrän broilerisuikaleita alkuperäiseen ohjeeseen nähden, sillä 300g vaikutti vähältä pellilliseen piirakkaa. Tuplamäärällä piirakasta tuli mukavan ruokaisa.

Pohja:
3,5 dl maitoa
1/2 pakettia hiivaa (25 g)
3/4 tl suolaa
1 tl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
n. 5 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita tai margariinia

Täyte:
600g marinoituja broilerin fileesuikaleita
1 rkl  voita tai margariinia
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
pala (150 g) purjoa
suolaa, mustapippuria
n. 1/2 rasia (100 g) Valio Viola kevyt tomaatti-basilika -tuorejuustoa
150 g juustoraastetta

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola ja sokeri. Lisää puuhaarukalla sekoittaen kaurahiutaleet, osa jauhoista ja voisula. Lisää loput jauhoista vähitellen. Levitä taikina jauhotetuin käsin uunipellille leivinpaperin päälle 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Anna kohota liinan alla. Paista broilerisuikaleet pannulla voissa kypsiksi. Lisää suikaloidut paprikat ja purjorenkaat. Jatka paistamista muutama minuutti. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Sivele taikinalevy Viola -tuorejuustolla. Kaada broileri-kasvisseos pohjalle. Ripota päälle juustoraaste. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.

21. huhtikuuta 2010

Minttupallot

Mansikkamäki-blogissa olen usein käynyt tätä reseptiä katselemassa ja synttärikahville näitä viimeinkin päätin tehdä. Tässä linkki alkuperäiseen ohjeeseen, siellä on selkeät vaihekuvat ja määrät.

Palleroihin tuli:
Minttu-Dominoita
vaniljatuorejuustoa
kaakaojauhetta
piparminttuaromia

Kuorrutukseen Brunbergin tummaa suklaata ja mariannerouhetta

20. huhtikuuta 2010

Valkosuklaa-limekakku

Valion valkosuklaa-limerahkaa on tullut maisteltua ihan sellaisenaan muutaman purkin verran ja purkin kääreestä sitten otin tämän kakun reseptin kokeiltavaksi.

pohja:
150g Digestive-keksejä
75g margariinia

täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk Valio maustettua rahkaa valkosuklaa-lime (á 200g)
2 rkl sokeria
1-2 rkl vettä

koristeena rouhittua valkosuklaata ja limen kuorta

Sulata margariini ja murskaa keksit. Sekoita keskenään ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja lisää rahka joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää liivatteet kuumaan veteen. Lisää neste täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä yön yli.