19. lokakuuta 2009

Vaahteranlehti-kakku


Tämä kakku päätyi siskoni syntymäpäiville. Täyte on muuten sama kuin kihlajaiskakussa, sitruunakiisselin tilalle laitoin vain Lemon Curd-tahnaa. Olen muista blogeista lukenut kyseisestä sitruunatahnasta ja kokeilin sitten miten se sopisi vaniljarahkan kanssa. Omasta mielestäni kiisseli olisi kuitenkin ollut parempi vaihtoehto. Kiisselin kanssa kirpeän ja makean yhdistelmä tulee paremmin esille.

Pohja:
5 munan sokerikakkupohja

Kostutus:
Vaniljamaito

Täyte:
Lemon Curd-tahna
Vaniljarahka ( 2 prk vaniljarahkaa, 4 dl kuohukermaa, 0,5 dl vaniljakreemijauhetta)

Päälle:
Suklaakuorrutus
Flora vispin ja maitorahkan seos sokerilla maustettuna
Marsipaanilehdet

Sweet 'n' salty -muffinsit


Ohjeen löysin Suklaapupun blogista. Sen verran muutin ohjetta, että ostin Daim-rakeiden sijasta Maraboun Daim-suklaalevyn ja rouhin siitä noin 100g karkeaksi rouheeksi.

12 kpl

100 g margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 dl maitoa
100 g suolapähkinöitä
100 g Daim-rakeita

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä kaakaojauhe ja lisää seos taikinaan. Kaada joukkoon maito ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi pähkinät ja Daim-rakeet. Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.

13. lokakuuta 2009

Mariannemuffinsit


Kaapissa oli pussin loppu Mariannerouhetta ja mietin mihin sen käyttäisin. Lopulta päädyin muffinseihin, kun löysin Myllyn Paras-sivustolta helpon ja muunneltavan muffinsireseptin.

3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa tai maitoa
2 kananmunaa
100 g sulatettua margariinia
1 dl Mariannerouhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia.

Banaanikakku


Banaaneja oli jäänyt tummumaan pöydälle, joten päätinpäs kokeilla sitten miten banaanikakku onnistuisi. Ohje on Yhteishyvän Ruokamaailma-sivustolta.

2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1,5 dl sokeria
2 banaania
1 dl juoksevaa margariinia
2 rkl maitoa tai vettä

Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe sekä sooda kulhossa. Soseuta banaanit haarukalla tai sauvasekoittimella. Lisää kuivien aineiden joukkoon sokeri, banaanisose, margariini sekä maito tai vesi. Voitele vuoka ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
(Itselläni kakku oli vielä raaka puolen tunnin jälkeen, joten yhteensä pidin kakkua uunissa noin 45-50 min.)

9. lokakuuta 2009

Omena-ansa


Tätä piirakka olen syönyt muiden tekemänä ja nähnyt reseptin useammassa blogissa, joten pitihän sitä itsekin koittaa tehdä, sillä tämä on todella hyvää piirakkaa. Resepti on Pirkan nettisivuilta otettu.

Pohja:
4dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1dl margariinia sulatettuna

Puoleen pohjataikinasta lisätään:
1prk (150g) vaniljajugurttia
1 muna

Päälle:
1/2 l omenakuutioita (Granny smith)
2tlk maitorahkaa (á 250g)
1tl vaniljasokeria
1dl sokeria
3 munaa

Pinnalle:
1/2 pohjataikinan muruseoksesta

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon juokseva margariini. Jaa seos kahteen osaan ja sekoita toiseen puoleen jugurtti ja muna. Kaada se puoli taikinasta, johon jugurtti on lisätty, piirakkavuokaan tai irtopohjavuokaan. Vuoka saa olla iso sillä pohja kohoaa melko paljon.

Kuori ja kuutioi omenat ja ripottele pohjan päälle. Mausta rahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita rahkan joukkoon kananmunat. Levitä rahkaseos omenakuutioiden päälle. Ripottele pinnalle loput muruseoksesta. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

7. lokakuuta 2009

Kinkkuinen voileipäkakku



Vielä kihlajaistarjoiluja. Tämä resepti on otettu Ulla Svenskin Unelmakakut-kirjasta. Käytin pelkkää paahtoleipää kakun pohjana ja ainakin omasta mielestä se oli vähän turhan höttöistä. Tumma leipä olisi saanut olla vähän tiiviimpää. Mutta muuten voileipäkakku oli ihan onnistunut.

8-10 ruisvuokaleipäpalaa
8-10 vaaleaa paahtoleipäpalaa

Täyte 1:
200g kinkkua
1 punainen paprika
2 dl kermaviiliä
100g juustoraastetta
2 rkl sinappia
200g ruohosipulituorejuustoa

Täyte 2:
150g maksapasteijaa
2 pientä maustekurkkua

Kostutus:
5 dl lihalientä

Kuorrutus:
200g sulatejuustoa
50g majoneesia

Koristeluun:
ohuita kinkkusiivuja
meetwurstisiivuja
tomaattiruusu
persiljaa
juustoraastetta

Keitä lihaliemi ja jäähdytä jääkaapissa. Valmista täytteet. Leikkaa kinkku ja paprika silpuksi ja lisää muut täytteen ainekset. Pilko maustekurkut pienemmäksi ja survo ne maksapasteijan kanssa sekaisin. Laita täytteet jääkaappiin odottamaan.

Levitä pöydälle reilusti kelmua ja laita sen päälle leivinpaperia. (Kokosin itse kakun suorakaiteen muotoiseen muovirasiaan.) Leikkaa leivistä reunat pois ja aseta leivinpaperin päälle 4-5 ruisvuokaleipäpalaa vierekkäin. Kostuta hyvin lihaliemellä. Peitä leivät puolella täytteen 1 määrästä. Laita päälle 4-5 paahtoleipää, kostuta hyvin. Lisää täyte 2 leiville. Laita toiset 4-5 ruisvuokapalaa täytteen päälle ja kostuta. Lisää loput täytteestä 1 leiville ja viimeiset 4-5 paahtoleipäpalaa.

Kostuta päällimmäiset leivät vielä hyvin ja kääri alla olevaan leivinpaperiin ja kelmuun. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Pakettia voi kääntää pari kertaa jääkaapissa, jotta kosteus menee koko kakun läpi.

Seuravana päivänä poista kelmu ja leivinpaperi ja leikkaa kakun reunat tasaisiksi. Notkista sulatejuusto majoneesilla ja levitä kakun päälle. Koristele kakku. Levitä juustoraastetta kakun reunoille. Kääri kinkku- ja meetwurstirullia kakun päälle. Asettele persiljaa leikkelesiivujen väliin.

Tomaattiruusu: Pese tomaatti hyvin ja kuori sitä kuorimaveitsellä kantaosasta aloittaen. Kierrä samalla tomaattia niin, että saat pitkän suikaleen. Kierrä kuorisuikale itsensä ympäri. Laita suikaleen pää ruusun sisään.