31. heinäkuuta 2009

Broileripiirakka

Nyt näitä suolaisia leivonnaisia on tullut tehtyä enemmän viime aikoina, mutta kakun leipomiseenkaan ei ole ollut oikein aihetta. Tätä piirakkaa leivoin itselleni töihin evääksi. Edellisenä viikonloppuna sukulaisten luona tuli maisteltua todella hyvää broileripiirakkaa ja vielä viikollakin piirakka kaihersi mielessä, joten pakko se oli jotakin tehdä. Samanlaista tämä ei ole kuin viikonloppuna syömäni, mutta hyvää silti. Ohje on Myllyn Parhaan sivuilta.

pohja:
pakastepiirakkataikina (400g)

vuoan leivitykseen:
rasvaa ja korppujauhoja

täyte:
300g hunajamarinoituja broilerisuikaleita
1 iso sipuli
1 tl paprikajauhetta
hiven chilijauhetta
3 munaa
2 dl kermaviiliä (1 prk)
1 rkl persiljaa (tuoretta enemmän)
1-2 dl juustoraastetta

Taputtele sulanut taikina jauhotetun vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pannulla broilerisuikaleet ja hienonnettu sipuli, mausta paprikalla ja chilillä. Levitä seos piirakkapohjalle. Sekoita munat ja kermaviili sekä persilja ja juustoraaste ja kaada seos piiraan päälle. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 30-40 minuuttia, kunnes piiras saa kauniin värin.

27. heinäkuuta 2009

Täytetyt sarvet

Tämä ohje on bongattu joskus netistä, en kyllä enää muista yhtään että mistä. Mutta viikko pari sitten piti saada taas jotakin pikkusuolaista viikonlopuksi, joten tällä kertaa päädyin näihin.

16 kpl

5,5 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia
2 dl maitoa
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa

täyte:
tomaattipyrettä
kinkkusuikaleita
juustoraastetta

kananmuna voiteluun

Sekoita vehnäjauhot ja margariini nyppimällä ryynimäiseksi seokseksi. Liuota kylmään maitoon hiiva ja kaada seos nopeasti sekoittaen joukkoon. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli se pyöreiksi levyiksi. Jaa molemmat levyt kahdeksaan osaan. Levitä täytettä osioitten leveimpään kohtaan, käännä rulliksi leveimmästä kohdasta kapeimpaan ja käännä sarviksi. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, tai kunnes sarvet ovat saaneet kauniin värin.

Mansikkasuklaamuffinsit

Maraboun mansikkasuklaa on hyvää sellaisenaan, mutta passasi näihin muffinseihin myös mukavasti. Resepti on sama kuin Pätkis-muffinseissa, pätkiksien tilalle on vain vaihdettu levyllinen mansikkasuklaata.

12 kpl muffinsipellillä

1 levy Maraboun Sommar mansikkasuklaata (180g)
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2,5 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl maitoa

Säästä 12 palaa suklaalevystä muffinsien sydämiksi ja rouhi loput suklaat. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe nuolijalla sekoittaen. Nosta nokare taikinaa muffinsivuokaan ja aseta päälle suklaapala. Peitä taikinalla. Paista 225 asteessa noin 12-15 minuuttia.

12. heinäkuuta 2009

Rullarieskat

Ensimmäisen kerran tein näitä rullarieskoja syntymäpäivätarjoiluille keväällä. Rullat valmistuvat nopeasti ja täytettä on helppo muunnella, koska tuorejuustoja ja leikkeleitäkin löytyy joka lähtöön. Tällä kertaa piti saada jotakin hyvää suolaista lauantai-illaksi.

Fazerin täysjyvä rullarieskoja
ruohosipulituorejuustoa
palvikinkkuleikkelettä
lehtisalaattia

Voitele rieskalevy tuorejuustolla ja asettele leikkeleet sekä salaatinlehdet voidellun levyn päälle. Rullaa pituussuunnassa ja leikkaa kahteen osaan.

6. heinäkuuta 2009

Kakku mökkiolympialaisiin




Viikonloppuna vietimme kaksipäiväisiä mökkiolympialaisia ja olympialaiset avattiin tietenkin aiheeseen liittyvällä kakulla ja kahvittelulla. Pohjan tein 4 munan kääretorttupohjasta, jonka leikkasin kolmeksi kerrokseksi. Pohjasta tuli kaksi kokonaista palaa ja yksi kahdesta pienemmästä palasta koottu, jonka laitoin alimmaiseksi.

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Kostutus: sokeriliemi

Täyte:
mansikkahilloa
tuoreita mansikoita
1 prk Flora vispiä
150g valkosuklaata

Päälle:
sokerikreemiä
marsipaania
Flora vispiä
maitorahkaa
sokeria ja vaniljasokeria
teksti mustaa elintarvikeväriä

Vatkaa pohjaa varten munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon jauhoseos siivilän läpi. Kaada pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 6-8 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle valmis pohja ja leikkaa sopiviksi paloiksi.

Laita pohjalevy alustalle ja kostuta. Levitä mansikkahilloa ja sen päälle viipaloidut mansikat. Sulata suklaa esim. mikrossa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita suklaa vaahdon sekaan ja levitä puolet suklaakerma-seoksesta kakun päälle. Täytä toinen väli samalla lailla. Laita kansilevy päällimmäiseksi ja kostuta.

Levitä päälle sokerikreemiä (ohje löytyy esim. Kinuskikissalta) ja kauli marsipaanista kannen kokoinen tai hieman pienempi levy. Pursota reunat sokerilla maustetun Flora vispin ja maitorahkan seoksella.

Suklaatiikerikakku

Kinuskikissan blogista löytyi erilainen versio tiikerikakusta ja ohje pääsi heti kokeiluun. Värit kakussa ovat siis toisinpäin ja taikinaan tulee lisäksi tummaa ja valkoista suklaata. Vaalea väri meinasi vaan hukkua tumman sekaan, mutta kyllä se kuitenkin sieltä jotenkuten näkyi.

Taikina:
100g tummaa suklaata
50g valkosuklaata
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
350 g voita tai margariinia
4 dl sokeria
4 munaa
2 dl kermaa (itse käytin maitoa)
3/4 dl kaakaojauhetta

Rouhi suklaat ja pidä ne erillään toisistaan. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen. Sekoita kuivat aineet taikinaan vuorotellen kerman kanssa.

Erota taikinasta 2/3 ja sekoita siihen kaakaojauhe ja tumma suklaarouhe. Sekoita toiseen osaan valkosuklaarouhe.

Voitele ja jauhota tilavuudeltaan n. 2,5 litran vetoinen vuoka. Lusikoi pohjalle puolet tummasta taikinasta. Levitä sen päälle vaalea taikina ja tämän päälle vielä loput tummasta taikinasta.

Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia. Jäähdytä noin 15 minuuttia ennen kumoamista.